avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general POSIBILITATE PLATA DIVIDENDE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

POSIBILITATE PLATA DIVIDENDE

Buna ziua

Am si eu o nelamurire cu plata unor dividende.

Pe anul 2010 am de ridicat dividendele aferente .
Am efectuat plata impozitului pe dividende iar acum ca sa le ridic am urmatoarea dilema :
In cont am numai euro disponibil , intrebarea este pot sa fac plata acestor dividente direct in euro ? sau trebuie sa ii schimb in ron si sa fac plata in ron.
cea de a doua intrebare ar fii daca pot sa transfer dividentele direct in contul sotiei mele .

multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi

Cu stima

Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 11:14, 25 Decembrie 2011
deci as avea posibilitatea sa imi fac plata aceste dividente in euro ? eu fiind persoana cu cetatenie romana . Iar pentru aceea plata , vroiam sa fac plata dividentelor in contul personal al sotie , deoarece eu nu am un cont de euro personal in care sa imi transfer dividentele.
juliss a scris:

deci as avea posibilitatea sa imi fac plata aceste dividente in euro ? eu fiind persoana cu cetatenie romana .

... deci:)

fiind rezident, NU aveti posibilitatea sa (va) faceti plata dividendelor in euro pe teritoriul romaniei.

... numai daca v-ati afla (v-ati deschide un cont in euro) in strainatate (litera h)). (plata sa se efectueze in strainatate)

"ANEXA Nr. 2 - CATEGORII DE REZIDENTI care pot efectua operatiuni in valuta

Categoriile de rezidenti si situatiile in care acestia pot efectua operatiuni in valuta cu alti rezidenti sunt prezentate mai jos:
a) persoanele juridice care efectueaza plati si incasari nemijlocite decurgand din contracte de comert exterior si prestari de servicii externe (export-import de bunuri si servicii), pe baza contractelor de comision incheiate intre comisionar si comitent sau intre comisionarul unui nerezident si beneficiarul rezident, precum si a contractelor de comert exterior respective;
b) persoanele juridice care efectueaza nemijlocit plati si incasari pe baza contractelor de subantrepriza decurgand din contracte de colaborare (cooperare) economica internationala, contracte de export al unor obiective complexe si al unor produse cu ciclu lung de fabricatie;
c) persoanele fizice, juridice si alte entitati, pentru operatiuni care decurg din acte de comert derulate in porturi, in zonele din aeroporturi si punctele de trecere a frontierei de stat, asimilate zonelor libere*), ori din acte de comert derulate pe parcurs extern in trenuri internationale, la bordul aeronavelor si navelor;
d) persoanele fizice, juridice si alte entitati, pentru operatiuni stipulate de prevederi legale exprese;
e) persoanele fizice, pentru operatiuni efectuate intre acestea cu caracter ocazional;
f) persoanele fizice, juridice si alte entitati, pentru operatiuni nemijlocite ce decurg din organizarea si/sau prestarea de servicii externe, cum ar fi transportul international de marfuri si de persoane si turismul international;
g) persoanele fizice, juridice si alte entitati, pentru operatiuni nemijlocite decurgand din contracte externe de prelucrare in regim "lohn", pe baza contractelor de colaborare, in masura in care colaboratorii rezidenti sunt nominalizati in autorizatia de perfectionare activa;
h) persoanele fizice, juridice si alte entitati, pentru operatiuni efectuate in strainatate;
i) persoane juridice si alte entitati, pentru plati efectuate catre furnizorii si subfurnizorii de bunuri si servicii pentru produsele si serviciile exportate."

(Regulament privind regimul valutar, nr. 4 din 01/04/2005, republicat in 2007)

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
ContSters233047, utilizator
deci:)
Lasa sa nu ia patronul tau. Al meu a luat. I-am ridicat din banca, i-am pus in caserie, am facut dispozitie de plata si am gatat balciu.
mi se pare corecta rezolvarea "balciului".:)

ca sa fi fost si mai rapida treaba, putea sa mearga el direct la banca si sa-i bage 'n buzunar (euroii)... ce atatea hartii:rolleyes::)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie de la o pers.fizica lidiao lidiao Buna ziua, am achizitionat de la o persoana fizica un utilaj, am incheiat un contract intre mine si el, plata am facut-o din contul de euro, pe contract trec ... (vezi toată discuția)
Plata in valuta mmanu mmanu buna ziua avem sediul inchiriat de la o persoana fizica, in contract tariful este in eruro pot sa fac plata chiriei prin cont bancar in euro sau trebuie de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la o persoana juridica alimin alimin Buna ziua, am facut un credit bancar \"Prima Casa\", IN EUR pentru achizitia unui imobil aflat in proprietatea unei persoane juridice. Pe ultima suta de ... (vezi toată discuția)