Speta:In anul 1997 o institutie X a incheiat un contract de locatiune pentru un spatiu din incinta institutiei, cu Y pana in anul 2009.Contractul prevede ca locatorul adica X plateste impozitul aferent spatiului inchiriat dar, acestea au fost platite de Y, fostul locatar pentru perioada 2006-2008.In anul 2012, X cheama in judecata pe Y pentru plata chiriei restante iar Y cere compensatia datoriei pentru chiria restanta cu impozitul platit pentru spatiu.Conform Codului Fiscal valabil in 1997 cine este obligat la plata impozitului aferent spatiului, X sau Y? Se poate invoca eroarea materiala in redactarea contractului cu privire la faptul ca Y era obligat la plata impozitului si nu X?Daca Y a platit impozitul in mod corect conform prevederilor legale in vigoare in 1997, poate X sa invoce nulitatea relativa conform art.1248 alin.1 C.Civ. a prevederilor contractului privind faptul ca Y era obligat la plata impozitului si nu X ?
Pentru anii 2006-2008 opereaza prescriptia privind compensatia conform art.2505 C.Civ?
Proprietarul este obligat la plata impozitului si nu chiriasul, dar , daca partiule s-au inteles in contract ca acesta sa fie platit de chirias , contractul este legea partilor, nici una nu mai poate invoca nulitatea sub acest aspect . Daca nu a intervenit prescriptia de 3 ani se pot cere sume restante dar nu impozitul daca era prevazut in contract .
Chirie restanta
safir159
Daca o societate x are spatiul inchiriat, iar aceasta la randul ei il subinchiriaza lui y si constata ca dupa eliberarea spatiului de catre y (ultima ... (vezi toată discuția)