avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate marilyn31

Activitate marilyn31

C'est tout....? ....parca era un serviciu specializat pe langa Curtea de Apel...ma insel...ca n-am inteles mai nimic din legea asta din 2004...
Unde ma adresez cu plangere impotriva personalului auxiliar in cazul in care grefierul de sedinta in acelasi dosar face erori repetate privind probatoriul solicitat de mine, gen citare gresita, nu trimite adrese la cererea instantei sau adresele nu respecta intocmai dispozitiile judecatorului rezultand astfel un probatoriu incomplet la dosar ?

Am copii dupa adresele emise de grefier si incheierile pronuntate in sedinte...
Cereti de la ei o copie conform cu originalul a contractului incheiat cu mama dvs..prin care sa faca dovada pretentiilor lor cu privire la plata sumelor notificatei prin somatie..sunt obligati sa va emita acest inscris. Veti verifica daca este semanta sau nu de mama dvs..
Răspuns la discuția plata fara munca
Nu.Mai mult ati semnat desfacerea unui contract de munca prin acord, deci nu ati fost concediata. Ati acceptat de buna voie trocul de care ati beneficiat. Numai angajatorul si nu instanta v-a decide daca doreste sa va reincadreze sau nu in munca.

Din cele expuse de dvs. sunteti deja in culpa pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu si livrarea catre client a unor marfuri neconforme din punct de vedere calitativ. Bucurati-va ca v-au oferit varianta "pay off" si nu vi s-au imputat penalizari contractuale impuse de client societatii sau valoarea marfii refuzate de client pentru defecte.

Pot spune ca ati fost norocoasa de un asemenea management, care in loc sa va faca raport disciplinar si sa va retina din salariu valoarea marfurilor defecte livrate, care nu trebuiau sa treaca de dvs. in calitate de responsabil CTC, ati primit si banii pe inca trei luni nelucrate perioada in care ati fi putut sa va gasiti un alt loc de munca.

In opinia mea nu aveti nici o sansa in ceea ce doriti sa initiati.
In sentinta de respingerea a contestatiei, administratorul judiciar si instanta citeaza art.66..cu privire la exceptia in obligatia verificarii creantelor izvorate din contractul de leasing.

Firma de leasing fara sa faca dovada prejudiciului suferit si fara sa existe un articol specific in contract prin care sunt obligata la plata unor daune-interese egale cu valoarea ramasa de achitat pana la sfarsitul contractului, ci doar "poate sa ceara" acesta, conditie in care in contract exista deja o clauza penala de 1% /zi din valoarea initiala a bunului, aplicata de la data rezilierii contractului si pana la predarea bunului.
art.66 din L85/2006 spune ca :

(1) Toate creanţele vor fi supuse procedurii de verificare prevăzute de prezenta lege, cu excepţia creanţelor constatate prin titluri executorii.

Adevarat ca un contract de leasing nu se supune verificarii si creditorul poate cere oricat???

Răspuns la discuția salariu presedinte bloc
Da. cheltuielile cu salariile intra pe cheltuieli cota indiviza...nu pe cheltuieli numar persoane...
Comisioanele despre care vb. dvs. sunt tarifele practicate de banca care de fel sunt afisate la sediul bancii, sigur intr-un loc vizibil...deci se prezuma ca ati putut lua la cunostinta despre ele. Acestea nu fac parte din categoria comisioane fixe cu posibilitate de negociere la semnarea contractului.... cu siguranta aveti undeva trecuta o clauza cu privire la aplicarea comisioanelor practicate de banca pentru diverse operatiuni.

Singura dvs. optiune viabila si fara alte dureri de cap este aceea de a inchide contul si a-l muta la o alta banca care percepet comisioane mai mici si inainte de toate cereti si lista de tarife percepute de banca sa va asigurati ca sunt conforme cu pretentiile dumneavoastra. Cert este faptul ca tarifele si comisioanele practicate sunt variabile, functie de politica fiecarei banci..si puteti oricand sa va treziti cu majorarea si micsorarea lor. Solutia ar fi sa scoateti din contract cuvantul"variabil" insa nici o banca nu va va da o asemenea optiune, decat, probabil daca aveti potentialul unui client cheie pentru banca....in acest sens banca devenind direct interesata sa va acorde conditii preferentiale.
Răspuns la discuția custodie comuna
Trebuie sa aratati instantei ca programul lung de vizita al tatalui ii dauneaza minorului...ca ii incurca programul la scoala de ex....daca minorul nu se simte bine in compania tatalui ..mai bine pentru dumneavoastra....dar...

parerea mea..orice ar fi intre dvs, si fostul...nu folositi copilul ca arma de razbunare...ganditi-va ca este in interesul copilului sa-i aiba alaturi pe ambii parinti in dezvoltarea sa si in obligatiia amandorura sa aveti grija ca acest copil sa creasca fara lipsuri...
Sa stiti ca lipsurile pe cale emotionala sunt mult mai devastatoare decat orice lipsuri materiale in formarea copilului ca viitor adult...Nu este vina copilului ca dumneavoastra nu va mai intelegeti ...inca odata...nu folositi copilul ca arma impotriva celuilalt si incercati sa gasiti o cale de mijloc.

V-as sfatui sa nu cereti instantei asta, cel putin nu acum, pentru ca v-a fi in defavoarea dvs,, ci peste un timp printr-o achiune separata de restrangere program vizitare sau eventual custodie exclusiva, daca veti putea dovedi cu martori sau inscrisuri ca acest program este intrutotul in defavoarea minorului.
Răspuns la discuția Ucidere din culpa
Da, corect cele expuse..toti suntem responsabil pentru actiunile noastre. Nu sunt partinitoare nimanui, nici macar n-am vazut cazul la TV, dar insist in acest caz pe un autor moral si acesta este evident tatal.

Intelegand ca a fost vorba de o parcare pe un drum comunal, care mai era blocata si de un control al politiei, copilul nu avea ce sa caute acolo in acel moment. Nu era loc de joaca, nu era in trecere spre scoala, ci pur si simplu a fost lasat nesupravegheat de parinte. In acest caz vorbim de culpa comuna....si e clara. Soferul poate demonstra ca a avut vizibilitate perfecta, ca s-a asigurat, daca copilul a intrat sub autobuz ...sa-si recupereze o minge...cat timp soferul a urcat la volan? Care din masini sunt dotate cu oglinzi retrovizoare panoramice care sa va ofere in timp imagini reale cu ce se intampla in spatele auto sau sub auto? Daca era cocotat intr-un copac si cadea de acolo ..tot soferul e vinovat ca nu a prevazut ..

Sa luam in calcul si viteza de reactie a celor mici...un copil pana in 7-8 ani fuge in traversarea strazii sau urmarirea unui obiect , nu se asigura pentru ca nu cunoaste notiunea de pericol...in secunda asta e langa tine pe trotuar ..in urmatoarele 2 secunde sub rotile unei masini care trecea regulamnetar pe carosabil. Aici e vorba clar de o neglijenta a parintelui care avea obligatia sa supravegheze minorul, mai ales pe un drum comunal care dupa cum stim nu e prevazut cu parte pietonala...si de aici motivarea clara de incrimiarea a tatalui ca si "autor moral".

Copilul putea sa fie si victima unui alt autoturism, care facea aceeasi manevra si nu necesita dirijare. Si sigur, cei care conduceti si stiti ce inseamna o parcare cu spatele, daca v-ati asigurat in oglinzi si ati prins cumva un pilon de delimitare trotuar de juma'de metru pe care nu l-ati vazut initial si la manevra intra in unghi mort, v-ati rezolvat spatele masinii. Stiu un instructor auto, poate unul din cei mai buni din Bucuresti, care a lovit masca fata de un astfel de stalp, deci a facut o parcare cu fata.

Exista si prezumtia ca utilizatorul sa nu se fi asigurat, dar e mai putin probabil a fi demonstrata. Poate s-a asigurat, nu te poti uita concomitent in 2 oglinzi laterale, o fractiune de secunda copilul a tasnit sub sau in spatele autobuzului a fost darmat si prins sub roata, masa copilului a fost insesizabila in raport cu gabaritul masinii la momentul impactului.

Schimbati avocatul si cautati unul care sa va ajute in a atrage culpa parintelui ca si autor moral. Daca dvs. nu ati fi facut manevra atunci, copilul care alerga clar dupa ceva, putea sa fi trecut de autobuz si sa fi ajuns sub rotile altei masini., care circula regulamentar. Ati avut doar ghinionul de a actiona mai inainte. Minorul nu avea ce sa caute nesupravegheat acolo. Mergeti pe autor moral.