Buna ziua,
Din punctul de vedere al bancii este important, banca mi-a spus ca fratele meu nu poate sa fie codebitor fiind ruda de gradul doi. Suma data de parintii este mai mult de 40000 de lei. Eu pot sa platesc rata, dar gradul de indatorare este de peste 65% ceea ce banca nu permite. Nu am alte bunuri in compensare de dat.
Multumesc pentru raspuns.
Banii au fost dati chiar cand s-a semnat contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, in prezenta notarului, dar nu s-a facut nici un inscris.
Parintii nu pot sa fie coplatotori deoarece sunt la pensie, iar alte persoane (cum ar fi fratele meu), banca nu le poate lua in considerare deoarece sunt rude de gradul 2.
Eu nu tin neaparat sa preiau aparatamentul, poate sa-i revina si sotului meu/ex. cu conditia despagubiri sumei pe care mi-au dat-o parintii mei si a celor cumparate de catre parintii si matusa mea in apartament(pentru toate aceste bunuri am facturi si chitante).
Daca nici sotul meu nu doreste sa preia apartamentul ce se poate intampla si cum se va proceda?
Inca o problema, eu trebuie sa platesc rata la banca, iar sotul meu nu imi da bani pentru ea, ce ar trebui sa fac in acest caz?
Buna ziua,
Va supun atentiei cazul meu. M-am casatorit in iulie 2011, in noiembrie 2011 am achizitionat impreuna cu sotul meu un apartament prin programul prima casa, el fiind coproprietar. Eu sunt titulara imprumutului la banca, iar el este coplatitor. Diferenta de dintre suma acordata de banca si valoarea apartamentului a fost data de catre parintii mei ( din pacate nu exista un act notarial doveditor in acest sens). In mai 2012 sotul meu vrea sa divorteze. Intrebarea mea este cum se va imparti apartamentul si rata la banca, mentionez ca banca nu imi da voie sa platesc singura si sa devin singur proprietar, salariul meu neincadrandu-se la plata totala a ratei. Sotul vrea sa-mi lase apartamentul, dar sa-i platesc o anumita suma, pe care eu nu o am. Care ar fi optiunile? Multumesc.