Va multumesc doamna Av. Romascanu si de asemenea domnului Av. Alex Muntean.
Judecatoarea mi-a spus ca dupa vechiul Cod Civil (data la care am bagat dosarul de divort Dec. 2010) se va aplica articolul cu "ultimul domiciliu comun al sotilor" (asa cum m-a intrebat si domnul Av. Alex Muntean). Am locuit impreuna in Spania din luna Mai 2010 pana in luna Noiembrie 2010; apoi am venit eu in Ro. si am bagat dosarul (Dec. 2010). Au mai trecut 5 luni si apoi a deschis si ea proces in Spania; cele 5 luni cat am stat singur in Ro., cum se socotesc ?
Apoi, nu pot sa vin si eu cu alte motive mai plauzibile cum ar fi:
# Oficierea casatoriei in Ro.
# Casatorie consumata in Ro.
# Cetatenie Ro.
# Sa fim judecati dupa legile din Ro.
# (La dosar este depus si un certificat medico legal si plangere prealabila + retragere plangere, ca am fost agresat fizic de sotie, fapte intamplate aici in Ro.)
In Decembrie 2010 am depus dosarul de divort (cetateni romani cu minor, casatorie in Ro. in anul 2003). Sotia, la randul ei, a depus dosarul de divort in Spania in Aprilie 2011. Abia acum am aflat si eu, si judecatoria din Ro., ca in Spania s-a deschis proces de divort. Judecatoria din Ro. au dat suspendare in temeiul art. 244 pct 1 alin 1 c. civ. ("se constata depuse la dosar, o nota de sedinta si inscrisuri, prin care se face dovada faptului ca pe rolul instantelor din Spania se afla dosarul de divort al partilor").
Ce motiv este mai plauzibil pentru instanta din Spania, pentru a preda cazul instantei din Ro. ?
Eu doresc, ca procesul sa fie facut aici in Ro. Ce motive as avea, in afara de faptul ca eu am depus primul dosarul de divort (cu 5 luni inainte) ?
Multumesc frumos.