avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate macritza

Activitate macritza

Buna ziua,

Doresc a afla raspunsuri si sprijinul unui avocat pentru un eventual proces de mostenire care are ca si obiect un imobil cu gradina.

Cazul este urmatorul:

Casa a fost jumatate pe numele bunicii si jumatate pe numele bunicului meu. Dupa moartea bunicii, jumatatea sa a fost impartita intre bunicul meu si cei doi fii. Apoi, pe ascuns, bunicul a lasat prin contract vanzare-cumparare partea sa din casa fiului mai mare (unchiul meu). Mentionez ca pretul platit a fost foarte mic si doar pe hartie, iar bunicul a suferit de Altzheimer dupa moartea bunicii (in ultimii 7 ani boala s-a agravat treptat) si a decedat in urma cu o saptamana.

Intrebarile la care caut raspuns sunt urmatoarele:

1. Care sunt sansele de a castiga in istanta un proces de simulate a unei donatii pentru actul de vanzare-cumparare? Care sunt costurile unui asemenea proces?

2. In cazul in care tatal meu nu a facut documentul de acceptare al succesiunii pentru partea bunicii la 6 luni dupa moartea acesteia, exista riscul de a ramane si fara cei 19% din casa care nu sunt pe numele unchiului si legal ar trebui sa ii revina?

3. Care este limita de timp care i se poate impune unchiului pentru a plati solda/ compensarea pentru cei 19% din casa catre tatal meu?

4. Exista posibilitatea de a solicita ca in locul soldei (banilor) sa se cedeze 19% din terenul din jurul casei+ echivalentul a 19% din casa tot in teren?

5. Poate tatal meu sa transfere dreptul de mostenire pe numele meu (fiica) inainte de disputarea mostenirii?

Va multumesc anticipat,
Cu stima,
M.