avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Buddy

Activitate Buddy

Multumesc!
Totusi e mentionat in scrisoarea primita ca sanctiune disciplinara desfacerea CIM.
Zilele de CO neefectuate pe anul in curs ii vor fi platite sau se vor pierde?
Sotia mea si-a informat verbal directorul ca urmeaza sa-si ia un concediu fara plata timp de 6 saptamani pentru rezolvarea unor probleme personale, nu a primit un raspuns clar din partea lui (raspunsul a fost "ce-o vrea Domnul!"), a depus o cerere de concediu fara plata la secretariat, dar fara numar de inregistrare (secretara nu era venita la serviciu).
Azi a primit prin posta o invitatie la sediul firmei pentru cercetare disciplinara pe motiv de absente nemotivate, cu propunere de desfacere a CIM, doar ca trebuia sa se prezinte tot azi la audiere.
1. Mentionez ca sotia nu a mai avut alte abateri la locul de munca (este mentionat si in sesizarea ce insoteste invitatia). Sanctiunea nu e prea dura?
2. Deoarece sotia nu este in localitate (am ridicat eu plicul de la posta), pot solicita prin mail sau fax angajatorului reprogramarea audierii la o data ulterioara?
3. In cazul in care se gaseste cererea de concediu depusa, aceasta trebuia neaparat aprobata de conducere?
Răspuns la discuția Contestatie la executarea silita
MULTUMESC!
Dar daca vom castiga procesele, putem cere aceste cheltuieli de judecata, nu?
Răspuns la discuția Contestatie la executarea silita
multumesc!
dar perimarea, conf art. 389 Cod pr. civ.? De la data hot. judecatoresti si pana la data cererii de incuviintare a executarii silite au trecut mai mult de 6 luni...
Daca da, ce presupune aceasta?
Răspuns la discuția Contestatie la executarea silita
Multumesc pentru raspunsuri.
Dar mai am nevoie de cateva precizari.
Contractul a fost incheiat in martie 2006, cererea de emitere a ordonantei pentru somatia de plata este inregistrata in mai 2009, iar cererea de incuviintare a executarii silite facuta de BEJ este inregistrata in decembrie 2011.
In tot acest timp, tatal meu nu a primit nici o somatie sau instiintare ca ar avea de platit ceva.
Tinand cont ca, contractul face referire la plata in rate trimestriale a rovinietei, iar ultima rata ar fi trebuit platita in 10.12.2006, se poate invoca prescriptia?
Ma gandesc ca de la 10.12.2006 pana in mai 2009 nu au trecut 3 ani...

Va multumesc!
Buna ziua

Ma vad pus in situatia de a va cere ajutorul, desi nu as fi vrut niciodata sa ajung aici :-))
Tatal meu a cumparat o rovinieta auto pentru un trimestru de la Posta Romana in anul 2006, intr-o perioada cand nu se gaseau in alta parte. Atunci, a fost nevoit sa semneze un contract (el credea ca semneaza pentu primirea rovinietei) prin care se obliga sa cumpere si urmatoarele roviniete de la ei, Posta fiind reprezentant ADNR in acel contract. A cumparat si rovinieta pe urmatorul trim de la Posta, urmatoarele achizitionandu-le de la statii de carburant sau deloc (in functie de cum a circulat cu masina), dar nu mai are chitantele respective.
Luna trecuta a primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc si i s-a pus poprire pe contul in care-si incaseaza pensia, pentru o suma de cca 1.000 lei, reprezentand c/v celorlalte 2 roviniete trimestriale pe care ar fi trebuit sa le cumpere+penalitati+cheltuieli de judecata.
In tot acest timp nu a primit nici o somatie de plata sau vreo citatie la vreun proces.
A facut contestatie la executare, dar trebuie sa anuleze hotararea judecatoreasca prin care a fost obligat la plata.
In copia dupa dosar pe care a primit-o, nu este anexata nici o dovada a citarii sale, este doar copia dupa contract, calculul penalitatilor, expunerea de motive si hotararea judecatoreasca din anul 2009, cand a fost dat in judecata de CNADNR.
Pentru anularea hotararii judecatoresti, poate invoca motivul necitarii sale?
Mentionez ca in hotararea judecatoreasca este precizat ca a fost citat legal, desi el nu a primit vreo instiintare in acest sens.

Multumesc!