Sotia mea si-a informat verbal directorul ca urmeaza sa-si ia un concediu fara plata timp de 6 saptamani pentru rezolvarea unor probleme personale, nu a primit un raspuns clar din partea lui (raspunsul a fost "ce-o vrea Domnul!"), a depus o cerere de concediu fara plata la secretariat, dar fara numar de inregistrare (secretara nu era venita la serviciu).
Azi a primit prin posta o invitatie la sediul firmei pentru cercetare disciplinara pe motiv de absente nemotivate, cu propunere de desfacere a CIM, doar ca trebuia sa se prezinte tot azi la audiere.
1. Mentionez ca sotia nu a mai avut alte abateri la locul de munca (este mentionat si in sesizarea ce insoteste invitatia). Sanctiunea nu e prea dura?
2. Deoarece sotia nu este in localitate (am ridicat eu plicul de la posta), pot solicita prin mail sau fax angajatorului reprogramarea audierii la o data ulterioara?
3. In cazul in care se gaseste cererea de concediu depusa, aceasta trebuia neaparat aprobata de conducere?
Convocarea pt cercetare disciplinara nu contine si o propunere de sanctionare. Nu e legal. Nu ai ce snctiona atat timp cat nu ai constatat existenta unei abateri.
In ceea ce priveste CFS, acesta nu se poate lua unilateral. Trebuia sa astepte acordul scris al conducerii. Sotia dvs este in culpa.
Dvs nu puteti solicita reprogramarea audierii. Doar sotia dvs.
Multumesc!
Totusi e mentionat in scrisoarea primita ca sanctiune disciplinara desfacerea CIM.
Zilele de CO neefectuate pe anul in curs ii vor fi platite sau se vor pierde?