La inventariere am fost prezent, partial. dar nu am semnat PV de lipsa gestiune deoarece am convingerea ca ceva a fost in neregula cu avizele pe care le-am resemnat, la solicitarea angajatorului. In timpul inventarierii mi s-a solicitat de catre angajator sa ajut la diverse activitati (incarcat-descarcat marfa), ceea ce m-a scos pentru putin timp din spatiul unde marfa mea era inventariata.
Cat despre plata sumelor asumate prin angajamentul de plata (numerarul lipsa) sumele le-am depus prin virament in contul societatii .
Multumesc pentru raspuns. Cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor?
Poate ma repet, insa cred ca ar trebui sa spun si faptul ca angajatorul avea acces on-line in laptopul pe care eu lucram, si, chiar daca zilnic efectuam arhivarea bazei de date, din cand in cand mi se solicita efectuarea unor restaurari de arhiva prin care se stergeau datele introduse de mine si se inregistrau cele din contabilitate
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o situatie dificila cu care ma confrunt: sunt angajatul unei firme de distributie in calitate de agent comercial. In urma cu 2 luni am fost chemat la sediul firmei (in alta localitate) si, in urma inventarierii marfii aflata in gestiunea mea, firma a stabilit ca am lipsa in gestiune de aprox 5000 lei si numerar 3000 lei. Despre numerar aveam cunostinta, motive pentru care am semnat un angajament de plata sa returnez suma, ceea ce si fac in prezent. PV de lipsa gestiune nu l-am semnat deoarece stiam ca nu am facut nimic gresit si ca, lunar am realizat inventarierea, am trimis soldul faptic catre firma si nu mi-au fost comunicate nereguli. De mentionat este ca in urma cu cateva zile inainte de a fi chemat la sediu pt inventar, mi s-a cerut sa resemnez toate avizele de marfa de cand m-am angajat, ceea ce am facut, din buna credinta. La data inventarierii si a constatarii celor mai sus mentionate mi s-a cerut demisia si semnarea angajamentului de restituire a sumei datorate (cei 3000 numerar). Nu am primit un exemplar al demisiei aprobate, iar acum, dupa 2 luni firma a facut plangere penala impotriva mea pentru delapidare si s-a mentionat intreaga suma, inclusiv suma pe care am reusit sa o inapoiez pana in prezent. Va rog sa ma ajutati cu o recomandare, ce am de facut in aceasta situatie? Poate ca ar fi important sa precizez faptul ca nu mai am nici o dovada a gestiunii, deoarece la data la care mi s-a solicitat demisia (si care ulterior am constata ca nu mi-a fost inregistrata ) am predat toate instrumentele primite de la firma: masina, marfa, laptop, avize, facturi etc. va multumesc