avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de delapidare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o situatie dificila cu care ma confrunt: sunt angajatul unei firme de distributie in calitate de agent comercial. In urma cu 2 luni am fost chemat la sediul firmei (in alta localitate) si, in urma inventarierii marfii aflata in gestiunea mea, firma a stabilit ca am lipsa in gestiune de aprox 5000 lei si numerar 3000 lei. Despre numerar aveam cunostinta, motive pentru care am semnat un angajament de plata sa returnez suma, ceea ce si fac in prezent. PV de lipsa gestiune nu l-am semnat deoarece stiam ca nu am facut nimic gresit si ca, lunar am realizat inventarierea, am trimis soldul faptic catre firma si nu mi-au fost comunicate nereguli. De mentionat este ca in urma cu cateva zile inainte de a fi chemat la sediu pt inventar, mi s-a cerut sa resemnez toate avizele de marfa de cand m-am angajat, ceea ce am facut, din buna credinta. La data inventarierii si a constatarii celor mai sus mentionate mi s-a cerut demisia si semnarea angajamentului de restituire a sumei datorate (cei 3000 numerar). Nu am primit un exemplar al demisiei aprobate, iar acum, dupa 2 luni firma a facut plangere penala impotriva mea pentru delapidare si s-a mentionat intreaga suma, inclusiv suma pe care am reusit sa o inapoiez pana in prezent. Va rog sa ma ajutati cu o recomandare, ce am de facut in aceasta situatie? Poate ca ar fi important sa precizez faptul ca nu mai am nici o dovada a gestiunii, deoarece la data la care mi s-a solicitat demisia (si care ulterior am constata ca nu mi-a fost inregistrata ) am predat toate instrumentele primite de la firma: masina, marfa, laptop, avize, facturi etc. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 15 Mai 2012
In primul rand as dori sa va intreb daca ati fost prezent atunci cand s-a facut inventarierea in urma careia ati iesit lipsa in gestiune?
In al doilea rand atunci cand ati platit sume de bani din angajamentul de plata vi s-a taiat chitanta?
Parerea mea este ca dvs. nu trebuia sa platiti nici un ban pana nu consultati un avocat, cred ca ati fi fost scutit de multe neplaceri. Insa nici acum nu este prea tarziu sa apelati la ajutor specializat.
Multa bafta.
La inventariere am fost prezent, partial. dar nu am semnat PV de lipsa gestiune deoarece am convingerea ca ceva a fost in neregula cu avizele pe care le-am resemnat, la solicitarea angajatorului. In timpul inventarierii mi s-a solicitat de catre angajator sa ajut la diverse activitati (incarcat-descarcat marfa), ceea ce m-a scos pentru putin timp din spatiul unde marfa mea era inventariata.

Cat despre plata sumelor asumate prin angajamentul de plata (numerarul lipsa) sumele le-am depus prin virament in contul societatii .
Multumesc pentru raspuns. Cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor?

Poate ma repet, insa cred ca ar trebui sa spun si faptul ca angajatorul avea acces on-line in laptopul pe care eu lucram, si, chiar daca zilnic efectuam arhivarea bazei de date, din cand in cand mi se solicita efectuarea unor restaurari de arhiva prin care se stergeau datele introduse de mine si se inregistrau cele din contabilitate
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Genucu, utilizator
Conteaza foarte mult ce va rezulta din probe.
Ceea ce sustineti nu va avea valoare decat daca se va corobora cu alte probe.
Este greu de spus ce va iesi.
Aveti dreptul sa va angajati avocat si ar fi bine sa procedati asa deoarece trebuie sa fiti sfatuit corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa gestionarului vbebis@yahoo.com vbebis@yahoo.com Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare danymayl danymayl Buna ziua, pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)