avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar in lipsa gestionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar in lipsa gestionarului

Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat la servici a treia zi, cand eram de serviciu dar mi s-a dat o convocare disciplinara si am fost dat afara de la inventar. Am solicitat sc sa se reinventarieze marfa in prezenta mea argumentand ca la inventar comisia a creat intentionat lipsa in gestiunea mea. S-a trecut la reinventariere dar tot in lipsa mea, sefa de comisie refuzand sa ma primeasca. S-a dovedit ca s-a gasit destula marfa care nu a fost dictata sau s-a trecut cate 1 buc. lipsa. Mentionez ca s-a adus imediat si un alt gestionar care a preluat functia mea. Mie mi s-a interzis sa mai intru in unitate. Acum vor sa-mi impute mie lipsa. Cum trebuie sa procedez fiindca rezultatul inventarului este eronat si nu ma fac vinovat de el. Imi trebuie un raspuns urgent daca se poate.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 5 Octombrie 2014
Principalele măsuri organizatorice care trebuie luate de către comisia de inventariere sunt următoarele:
a) înainte de începerea operaţiunii de inventariere să ia de la gestionarul răspunzător de gestiunea bunurilor o declaraţie scrisă din care să rezulte dacă:
- gestionează bunuri şi în alte locuri de depozitare;
- în afara bunurilor entităţii respective are în gestiune şi alte bunuri aparţinând terţilor, primite cu sau fără documente;
- are plusuri sau lipsuri în gestiune, despre a căror cantitate ori valoare are cunoştinţă;
- are bunuri nerecepţionate sau care trebuie expediate (livrate), pentru care s-au întocmit documentele aferente;
- a primit sau a eliberat bunuri fără documente legale;
- deţine numerar sau alte hârtii de valoare rezultate din vânzarea bunurilor aflate în gestiunea sa;
- are documente de primire-eliberare care nu au fost operate în evidenţa gestiunii sau care nu au fost predate la contabilitate.
De asemenea, gestionarul va menţiona în declaraţia scrisă felul, numărul şi data ultimului document de intrare/ieşire a bunurilor în/din gestiune.
Declaraţia se datează şi se semnează de către gestionarul răspunzător de gestiunea bunurilor şi de către comisia de inventariere.

Deja comisia a incalcat ,,Normele privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" .
Sper ca nu ati semnat vreun document cand v-ati prezentat la servici.
doar in instanta puteti sa va probati nevinovatia si culpa angajatorului in nerespectarea procedurii.
Nu am semnat nimic in acest sens, dar dupa ce am primit convocarea disciplinara intr-un moment de panica am facut cerere de demisie. Asta a fost facuta odata cu solicitarea de reinventariere si cererea de a fi prezent acolo. Inventarul s-a facut cu asistentul de magazin. Eu nu am semnat nimic. Problema este de la ultimul inventar pe care eu si angajtii am refuzat sa-l semnam pe motiv ca s-a defectat sistemul de alarma si societatea nu l-a reparat. Am dovezi in acest sens. Vor sa imi impute si acel inventar. Personalul meu a lichidat intre timp si am ramas numai 3 salariati raspunzatori. Poate nu sunt chiar coerent, dar nu ma mai pot concentra, dupa situatia nedreapta la care sunt supus dupa 11 ani de activitate in aceasta societate. Ma poate ajuta cineva? Va rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
vbebis@yahoo.com, utilizator
vbebis@yahoo.com a scris:

Nu am semnat nimic in acest sens, dar dupa ce am primit convocarea disciplinara intr-un moment de panica am facut cerere de demisie. Asta a fost facuta odata cu solicitarea de reinventariere si cererea de a fi prezent acolo. Inventarul s-a facut cu asistentul de magazin. Eu nu am semnat nimic. Problema este de la ultimul inventar pe care eu si angajtii am refuzat sa-l semnam pe motiv ca s-a defectat sistemul de alarma si societatea nu l-a reparat. Am dovezi in acest sens. Vor sa imi impute si acel inventar. Personalul meu a lichidat intre timp si am ramas numai 3 salariati raspunzatori. Poate nu sunt chiar coerent, dar nu ma mai pot concentra, dupa situatia nedreapta la care sunt supus dupa 11 ani de activitate in aceasta societate.


convocarea are un numar de inregistrare in societate?
dar cererea de demisie?
Da. Ambele. Convocarea are data zilei in care eram liber. Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Cum va proceda angajatorul ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! În urma inventarierii anuale la bibliotecă, comisia de inventariere a constatat lipsa unor bunuri din Fondul documentar închis ... (vezi toată discuția)
Cine are atributii ? - etape inventar /carti biblioteca + ce masuri trebuie sa se ia ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va prezint urmatoarea situatie: 1. - comisia de inventariere a inventariat doar faptic cartile din Biblioteca. 2. - in contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)