Multumesc , voi lua in serios aceasta problema , mi s-a parut nerelevanta o asemenea acuzatie , intrucat nu era nici prima nici ultima dintr-o serie de procese pe care matusa mea le-a intentat atat mie cat si mamei mele , pentru o mostenire pentru care suntem in proces deja . Asta e , trebuie sa ne facem de treaba cu tot felul de personaje ...
Inca o data tot respectul
Va multumesc pentru toate lamuririle . In esenta nu trebuia sa existe un asemenea proces . Practic , mama mea a fost bruscata si agresata de catre sora ei . S-a apelat serviciul de urgenta 112 , a venit Politia s-au dat declaratii , mama a ajuns la Spital insa la sugestia mea intrucat nu am vrut sa se escaladeze acest episod i-am spus mamei sa refuze internarea .
Dupa o 1-3 luni , sora agresoare a deschis acest proces intrucat s-a simtit lezata in onoare ca a fost anchetata de organele de Politie si Parchet , acuzand inclusiv polistul si procurorul intrucat dandu-i se NUP nu a fost trasa la raspundere . Eu doar am fost implicat intrucat am declarat in fata organelor de Politie ca am fost sunat de mama pe cand aceasta se afla la Spital . Nu exista alta acuzatie . De aici sa ceri 900.000 Ron daune e ceva de strigat la cer, Nu au fost martori , nu au fost alte dovezi si in penal nu s-a fixat o valoare a eventualelor daune morale . De aici si nedumerirea mea si a unui avocat pe care deja l-am contactat si nu-si explica in ce baza a putut sa dea o asemenea decizie , vom vedea la motivare .
Precizez ca sora agresoare este foarte recalcitranta si o adevarata oaie neagra pentru familie .
Inca o data multumesc
va multumesc mult de tot pentru indicatii . O sa ma adresez unui avocat sa vad ce se poate face . Suma nu e prea mare : s-au cerut 900.000 Ron si ar trebui sa platesc 800 Ron , dar e totul cusut cu ata alba , atat pe fond cat si la pronuntare eram sigur 100% ca nu avea sa se dea alta decizie decat de nevinovat insa justitia de multe ori , atat de tanara poate fi si oarba ...
Cu respect
In urma unui proces cu acuzatia de raspundere delictuala , instanta a dat castig de cauza partii care m-a actionat in judecata si trebuie sa-i platesc daune morale . In timpul procesului , nu am fost intrebat nimic , nu au fost probatorii , nu au fost martori intrucat au fost decazute de instanta si cu toate acestea am fost obligat sa platesc daune morale .
Cel care m-a actionat in instanta nu a platit niciun fel de taxa de timbru si totusi cauza s-a judecat . Aceasta este prima pronuntare si am dreptul la apel. Cum ma pot apara la apel ? Ce probe trebuie sa depun ?
Cu stima
Va multumesc pentru raspunsul imediat , in afara de terenuri mai exista in discutie si casa batraneasca , pe care am cumparat-o de la parinti impreuna cu fratele meu cu act de vanzare cumparare cu clauza - in acest caz pot ceda partea mea prin chitanta de mana ?
Inca o data multumesc
Pot sa instrainez printr-o chitanta de mana partea care mi se cuvine in urma decesului parintilor mei - in favoarea unui frate ? Precizez ca nu s-a dezabatut mostenirea nici dupa tata nici dupa mama si nu s-a facut niciun fel de iesire din indiviziune .
Multumesc
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului dvs. In fapt si organul de Politie a specificat ca sunt dubii insa a trimis la Parchet cu propunere de NUP fara a da atentie la toate punctele specificate in plangerea penala , am facut obiectiuni si la expertizare intrucat nu s-a certificat datarea semnaturilor fata de actul respectiv , plus si celelalte motive , unele precizate in mesajul anterior altele neprecizate ( compactarea actului , semnatura in mod nefiresc pe un colt al paginii , scris ca s-a redactat in doua "copii" / apoi s-a taiat si peste a scris "exemplare" . Sper ca un procuror capabil sa dea atentia cuvenita acestor aspecte - si cel mai important lucru este ca in sprijinul nostru am depus la Parchet o alta rezolutie care atesta ca persoana in cauza a mai folosit semnatura sorei si a mamei pentru a actiona intr-o alta plangere penala un vecin pe motiv de violenta si ulterior in fata anchetatorilor s-a recunoscut ca este o plangere in fals .
Sper sa avem dreptate.
Inca o data toata consideratia
Va multumesc mult pentru lamuriri , eu doar am expus o parte din situatie ; aceasta este mult mai complexa : pe fondul unei inselaciuni , intr-o familie in care una din fete locuia cu mama , sub pretextul ca ar avea nevoie de semnaturile lor ptr. intocmirea de instiintari , comunicari la diferite institutii si intrucat atat fiica cat si mama acestora aveau mari probleme de locomotie ( dovedite prin acte medicale ) au avut incredere si au semnat in alb. Ulterior cealalta fiica a completat acea hartie cu un contract de imprumut prin care cealalta sora ar fi cedat toate drepturile in schimbul unui imprumut de bani inchipuit . Acest act a iesit doar dupa ce , cea care a locuit cu mama sa a cerut iesirea din indiviziune . In civil ne-am inscris in fals si dosarul a ajuns la Parchet . Semnaturile au iesit ca fiind reale insa mai departe dosarul trebuie sa mearga pentru celelalte aspecte : daca semnaturile dateaza din aceasi perioada cu restul actului , de ce suma e doar in cifre , cum a facut al doilea exemplar , semnatura este facuta cu alt pix , si actul a iesit dupa 2 ani , neexistand niciodata vreo solicitare sa-i se returneze suma la termenul datat in act , asta pentru ca martor era chiar mama lor , ulterior decedata - de aceea credem ca semnaturile au fost si actul completat ulterior mortii mamei acestora ( anul trecut ) ..
Pe de alta parte acest act intr-o masura ar fi lovit de nulitate relativa intrucat nu poti cumpara drepturi succesorale ale unei persoane aflate in viata ( respectiv mamei lor ) .
Suma e destul de mare , de aceea v-am intrebat daca instanta o poate obliga sa cedeze drepturile sau sa returneze acea valoare in cazul in care in procesul penal se va constata ca semnaturile sunt cele reale si nu se vor lua in considerare celelalte aspecte semnalate - certa este semnatura .Sunt si alte modalitati de a combate acest act ?
Multumesc pentru toate lamuririle date si