avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare parte dintr- mostenire fara iesire din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare parte dintr- mostenire fara iesire din indiviziune

Pot sa instrainez printr-o chitanta de mana partea care mi se cuvine in urma decesului parintilor mei - in favoarea unui frate ? Precizez ca nu s-a dezabatut mostenirea nici dupa tata nici dupa mama si nu s-a facut niciun fel de iesire din indiviziune .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 07:57, 6 Martie 2013
nu puteti.
1. nu aveti calitate inca pentru ca nu s a dezbatut mostenirea.
2. orice ionstrainare privind imobile se face sub sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica la notar.
Va multumesc pentru raspunsul imediat , in afara de terenuri mai exista in discutie si casa batraneasca , pe care am cumparat-o de la parinti impreuna cu fratele meu cu act de vanzare cumparare cu clauza - in acest caz pot ceda partea mea prin chitanta de mana ?
Inca o data multumesc
Nu.
După deschiderea succesiunii, sunteţi moştenitor. Puteţi încheia un act sub semnătură privată, acesta echivalînd nu cu o vînzare propriuzisă, ci cu o promisiune de v/c asupra cotei care vă revine prin succesiune.

Actul de vînzare-cumpărare îl veţi încheia ulterior, cu respectarea condiţiilor de formă pentru respectivul act.

Va multumesc pentru toate lamuririle date
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"cumparare" succesiune cls cls Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate incheia un act de vanzare pe un bun imobil (parte din el) pt care comostenitorul inca NU are titlu (inca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota mostenita dorinantik dorinantik Exista 4 mostenitori,succesiunea s-a inchis iar unul dintre ei doreste sa scape de cota ce i revine,ceilanti 3 nu au banii, a intervenit un vecin si spune ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)