Pot sa instrainez printr-o chitanta de mana partea care mi se cuvine in urma decesului parintilor mei - in favoarea unui frate ? Precizez ca nu s-a dezabatut mostenirea nici dupa tata nici dupa mama si nu s-a facut niciun fel de iesire din indiviziune .
Multumesc
nu puteti.
1. nu aveti calitate inca pentru ca nu s a dezbatut mostenirea.
2. orice ionstrainare privind imobile se face sub sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica la notar.
Va multumesc pentru raspunsul imediat , in afara de terenuri mai exista in discutie si casa batraneasca , pe care am cumparat-o de la parinti impreuna cu fratele meu cu act de vanzare cumparare cu clauza - in acest caz pot ceda partea mea prin chitanta de mana ?
Inca o data multumesc
După deschiderea succesiunii, sunteţi moştenitor. Puteţi încheia un act sub semnătură privată, acesta echivalînd nu cu o vînzare propriuzisă, ci cu o promisiune de v/c asupra cotei care vă revine prin succesiune.
Actul de vînzare-cumpărare îl veţi încheia ulterior, cu respectarea condiţiilor de formă pentru respectivul act.
"cumparare" succesiune
cls
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate incheia un act de vanzare pe un bun imobil (parte din el) pt care comostenitorul inca NU are titlu (inca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)