Buna seara.
Mii de multumiri ptr raspuns.
Nu, tatal nu mai are alti copii si pe mine m-a crescut de la varsta de 9 ani.
Mai ramane sa gasesc un avocat/notar bun care sa ma reprezinte si care sa se ocupe de toata procedura.
Sau ma pot ocupa eu? Presupun ca trebuie mers in fata instantei...
Ma puteti indruma catre un avocat/norat bun? Posibilitatile financiare sunt destul de limitate (sunt bugetar...)
Am nevoie de un avocat/notar care sa ma reprezinte in urmatoarea problema:
Am 35 de ani si sunt singurul copil al familiei. Mama a divortat de tatal meu in urma cu multi ani si s-a recasatorit. Nu am alti frati/surori. Neavand alti copii, actualul meu tata doreste sa ma infieze pentru ca apartamentul in care locuieste impreuna cu mama mea sa imi revina de drept dupa moartea lor. Din partea tatalui actual exista insa nepoti care ar putea avea pretentii la eventuale despagubiri (apartamentul este cumparat pe numele actualului tata).
La cei 35 de ani nu imi este foarte usor sa imi schimb numele, mai ales daca problema unei adoptii nu rezolva 100% aceasta problema.
Punctual, ma intereseaza:
1. Daca adoptia inseamna ca locuinta imi revine de drept dupa moartea parintilor si nu am surprize sa ma trezesc in postura de a-i despagubi pe eventualii urmasi ai tatalui meu.
2. Daca adoptia nu rezolva 100% situatia locuintei si se pune si problema intocmirii unor acte, ce inseamna pentru mine acest lucru, din punct de vedere financiar (cat ma costa si cat timp dureaza).
3. Daca adoptia nu inseamna nimic (adica nepotii au drept de urmasi chiar daca tatal meu ma infiaza), ce inseamna pentru mine acest lucru, din punct de vedere financiar (cat ma costa si cat timp dureaza).
Va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail teotatomir@yahoo.com