avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infiere

Buna ziua.

Am nevoie de un avocat/notar care sa ma reprezinte in urmatoarea problema:

Am 35 de ani si sunt singurul copil al familiei. Mama a divortat de tatal meu in urma cu multi ani si s-a recasatorit. Nu am alti frati/surori. Neavand alti copii, actualul meu tata doreste sa ma infieze pentru ca apartamentul in care locuieste impreuna cu mama mea sa imi revina de drept dupa moartea lor. Din partea tatalui actual exista insa nepoti care ar putea avea pretentii la eventuale despagubiri (apartamentul este cumparat pe numele actualului tata).

La cei 35 de ani nu imi este foarte usor sa imi schimb numele, mai ales daca problema unei adoptii nu rezolva 100% aceasta problema.

Punctual, ma intereseaza:

1. Daca adoptia inseamna ca locuinta imi revine de drept dupa moartea parintilor si nu am surprize sa ma trezesc in postura de a-i despagubi pe eventualii urmasi ai tatalui meu.

2. Daca adoptia nu rezolva 100% situatia locuintei si se pune si problema intocmirii unor acte, ce inseamna pentru mine acest lucru, din punct de vedere financiar (cat ma costa si cat timp dureaza).

3. Daca adoptia nu inseamna nimic (adica nepotii au drept de urmasi chiar daca tatal meu ma infiaza), ce inseamna pentru mine acest lucru, din punct de vedere financiar (cat ma costa si cat timp dureaza).

Va rog sa imi scrieti pe adresa de e-mail teotatomir@yahoo.com

Va multumesc.
daca v-a crescut din timpul minoritatii , va poate infia. Adoptia va rezolva 100% problema locuintei daca tatal actual nu mai are alti copii. Veti fi rude de gradul 1 si inlaturati pe toti ceilalti de la mostenire ( nu si pe mama dvs, dar asta nu va intereseaza)
Buna seara.
Mii de multumiri ptr raspuns.
Nu, tatal nu mai are alti copii si pe mine m-a crescut de la varsta de 9 ani.
Mai ramane sa gasesc un avocat/notar bun care sa ma reprezinte si care sa se ocupe de toata procedura.
Sau ma pot ocupa eu? Presupun ca trebuie mers in fata instantei...
Ma puteti indruma catre un avocat/norat bun? Posibilitatile financiare sunt destul de limitate (sunt bugetar...)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
gi-jane2, moderator
aveti nevoie de avocat , veti ajunge in instanta.
Pe banda neagra de sus aveti un buton pe care scrie " consultanti ", va puteti alege de acolo un avocat din zona dvs
Multumesc mult, exact la asta ma uitam acum.
O seara placuta va doresc!
teotatomir a scris:

Neavand alti copii, actualul meu tata doreste sa ma infieze pentru ca apartamentul in care locuieste impreuna cu mama mea sa imi revina de drept dupa moartea lor.

Nu vad ce sens are adoptia in situatia pe care o descrieti. Cel mai simplu de rezolvat e ca tatal dvs. vitreg sa va vanda apartamentul cu clauza de uzufruct viager care insemana ca desi veti fi proprietarul imobilului nu veti putea sa il vindeti fara acordul fostului proprietar ...tatal vitreg avand dreptul sa locuiasca pana la deces in apartamentul pe care vi l-a vandut dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Adult 33 ani vrea sa fie infiat si detine 3/8 de apartament de la tatal biologic madalina_stroe madalina_stroe Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am 33 de ani si sunt casatorita. Tatal meu biologic a murit cand aveam cativa ani. Atunci ... (vezi toată discuția)