avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Zbuciumel

Activitate Zbuciumel

Va rog, daca stie cineva, sa ma ajute.

Sunt în situaţia că am fost somat în cadrul unei proceduri de executare silită să-mi “desfiinţez construcţia realizată fără autorizaţie…”.
Există o sentinţă irevocabilă în acest sens.
Doresc sa contest executarea în temeiul Cod. Proc. Civ..
Art. 405
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

Am următoarele nelămuriri.

1 În somaţie scrie că este o acţiune privind "obligaţia de a face".
Practic, au trecut 3 ani dar nu au trecut 10 ani.

Eu, cu o demolare, mă încadrez la cei 3 ani sau la cei 10 ani?
Este o acţiune "real imobiliare" sau nu?
Este diferenţă între "real imobiliare" şi "obligaţia de a face"?
Cum pot să susţin această diferenţă?

2 Bineînţeles că voi cere şi suspendarea executării.
ªtie cineva cât trebuie să timbrez pentru cauţiune, în asemenea situaţie?

Va mulţumesc mult.

Citeste mai mult: [ link extern ]
Am primit o sentinta nefavorabila referitoare la acord tacit dar, desi oug 27/2004 prevede ca sentinta este irevocabila, judecatorul mi-a dat drept de recurs in 15 zile. Am depus cererea de recurs si acum astept.
Banuiesc ca la primul termen consilierii partii adverse vor solicita exceptie si respingerea recursului.
Cunoaste cineva un caz asemanator (preferabil in care s-a respins exceptia) si daca da, cum s-a procedat?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Autorizare tacita constructie
Salutari,

1. Nu stiu, dar daca nu vi s-a raspuns in termen, puteti solicita sanctionarea vinovatilor.
2. Sunt cel mai in masura sa va raspund.
3. Rezulta din cele ce urmeaza

Dupa lege procedura autorizarii tacite se poate solicita autoritatii publice in cauza sau instantei.
La Cluj-Napoca, pe mosia domnului primar Emil Boc, conform afirmatiilor televizate ale acestuia, nu se va accepta niciodata acordul tacit !!!
Am verificat si pot confirma.
Nu stiu ce primar aveti la d-voastra acasa. S-ar putea sa gasiti intelegere fara sa ajungeti la instanta dar nu cred. Toti primarii fug ca ... de tamaie de un astfel de precedent.
Pentru asta se apeleaza la intimidari, dezinformari, trucuri, capcane si alte asemenea doar, doar, veti renunta.
Miza este foarte mare pentru o autoritate publica.
In primaria Cluj mi s-a spus foarte hotarat ca acordul tacit nu se aplica in primarii, ca acordul tacit nu se refera la autorizatii de constructie si multe altele.

Dar de existat, exista. Eu am ajuns la un asemenea proces.
La Cluj-Napoca au mai fost asemenea procese si din cate stiu eu toate au fost pierdute de cel care a solicitat acordul tacit.
Deocamdata am pierdut si eu, dar nu renunt pentru ca am dreptate si nu ma sperie faptul ca ma lupt cu omul de incredere a presedintelui tarii.

Daca intr-adevar sunteti in asemenea situatie, evaluati foarte atent conjunctura politica a primariei in cauza, ganditi-va daca sunteti dispus sa sacrificati timp si mai ales consum nervos, ganditi-va si la eventualele urmari ale unui asemenea castig si fiti foarte atent la toate amanuntele din lege pentru ca orice scapare va fi speculata si folosita la maxim.
Dar daca reusiti, dati o palma puternica primariei.

Mult succes.

Studiati atent si legea 50/1991 dar si normativele de aplicare (parca ordinul 1430 din 2004).