Va multumesc! Inteleg ca nu este necesar acordul pentru sediile de firmă în care nu se desfășoară nici o activitate. Dacă în schimb la acea adresă se va desfășura un anumit tip de activitate, atunci este necesară obținerea acordului. Am inteles bine ?
Buna ziua !
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc iar la parterul blocului s-a deschis de curand o brutarie -patiserie . Suntem deranjati de zgomotul produs de utilajele pe care le au in dotare in spatiul destinat productiei , spatiu ce este situat sub dormitoarele noastre - malaxor , camere frig cu compresor , cuptor , etc ( nu cunoastem ce aparatura mai au in dotare ) si folosesc in permanenta tehnici de framantare prin lovirea sistematica a aluatului de blatul de lucru ce sunt foarte zgomotoase indiferent de ora .
Noaptea nu putem dormi de zgomotul produs continuu de un motor, probabil compresor camera frig care merge in permanenta , precum si de mirosul emanat de drojdie , aluat si produse cu diferite umpluturi.
In luna august 2021 s-a schimbat proprietarul spatiului comercial (spatiu comercial ce a fost prevazut in proiectul initial al blocului ) iar noul proprietar l-a inchiriat , schimbandu-se si destinatia in spatiu de productie cu obiect activitate in brutarie-patiserie ( adaugandu-se cod CAEN 1011 -fabricarea painii si a produselor de panificatie la cod CAEN 4711 si 4722 - comert ) .
Primaria a eliberat autorizatia de functionare fara a solicita acordul meu , ca proprietar direct afectat. Avea Primaria obligatia de a-i solicita acordul proprietarilor direct afectati si al Asociatiei de Proprietari ? Putea Primaria sa eliberereze autorizatia de functionare fara acest acord al proprietarilor ?
Ne-am adresat Primariei expunand problemele intampinate iar Primaria ne raspunde spune ca nu este necesar acordul proprietarilor deoarece spatiul in discutie a fost prevazut din constructia blocului ca spatiu comercial .
In ce conditii se aplica prevederile art. 40 alin (1) si (2) din Legea asociatiilor de proprietari nr 196 /2018 , prin care erau obligati sa solicite acordul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza- noi locuind la etajul 1 , chiar deasupra acestui spatiu ? Va multumesc !