suntem 2 cetateni straini (elevtian si englez) si am facut o procura speciala la Ambasada Romaniei din Berna unui cetatean roman in vederea vanzarii apartamentului pe care noi doi il detineam in Baia Mare si cumpararea unui alt apartament in oricare alta localitate din Romania (dupa dorinta cetateanului roman), insa in numele nostru.
Procura este valabila din august 2003 pana in momentul in care cetateanul roman urmeaza sa cumpere apartamentul.
Noi am cumparat apartamentul din Baia Mare cu mult timp in urma si am dorit apoi sa il vindem si sa cumparam apoi altul in Iasi. Cu buna credinta am facut o procura cetateanului roman care a vandut apartamentul din Baia Mare insa nu a cumparat alt apartament. Am dori sa ne recuperam bani de la cetateanul roman.
Noi i-am cerut banii pe care i-a obtinut insa refuza sa ni returneze.
Ce am putea face? Cum ar trebui sa procedam? Noi locuim in Spania in momentul de fata si este destul de dificil sa ma mergem in Romania pentru proces. Totodata este dificil sa mergem in Elvetia la Ambasada Romaniei.
Este inselaciune sau abuz de incredere?
Poate cetateanul roman sa amane returnarea banilor la nesfarsit doar pentru ca procura nu are o data fixa?
Avand in vedere ca apartamentul din baia mare este vandut, el avand banii, putem sa ii cerem banii si apoi sa anulam aceasta procura?