avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea procurii de vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea procurii de vanzare apartament

suntem 2 cetateni straini (elevtian si englez) si am facut o procura speciala la Ambasada Romaniei din Berna unui cetatean roman in vederea vanzarii apartamentului pe care noi doi il detineam in Baia Mare si cumpararea unui alt apartament in oricare alta localitate din Romania (dupa dorinta cetateanului roman), insa in numele nostru.

Procura este valabila din august 2003 pana in momentul in care cetateanul roman urmeaza sa cumpere apartamentul.

Noi am cumparat apartamentul din Baia Mare cu mult timp in urma si am dorit apoi sa il vindem si sa cumparam apoi altul in Iasi. Cu buna credinta am facut o procura cetateanului roman care a vandut apartamentul din Baia Mare insa nu a cumparat alt apartament. Am dori sa ne recuperam bani de la cetateanul roman.

Noi i-am cerut banii pe care i-a obtinut insa refuza sa ni returneze.

Ce am putea face? Cum ar trebui sa procedam? Noi locuim in Spania in momentul de fata si este destul de dificil sa ma mergem in Romania pentru proces. Totodata este dificil sa mergem in Elvetia la Ambasada Romaniei.

Este inselaciune sau abuz de incredere?

Poate cetateanul roman sa amane returnarea banilor la nesfarsit doar pentru ca procura nu are o data fixa?

Avand in vedere ca apartamentul din baia mare este vandut, el avand banii, putem sa ii cerem banii si apoi sa anulam aceasta procura?

Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 21:05, 8 Noiembrie 2006
Mandatul (procura) este revocabil chiar si in parte, respectiv in cazul dvs. procura de cumparare in numele dvs. a unui apt. Revocarea mandatului o puteti face si in fata unei autoritati publice spaniole, dar cel mai bine ar fi sa ii solicitati mandatarului sa va returneze procura de vanzare, ca sa nu va treziti cu surprize.
Apoi pentru recuperarea pretului dc nu va intelegeti amiabil puteti sa-l actionati in judecata, la o instanta din Romania. Nu va trebui sa va przentati la toatele termenele daca sunteti reprezentati.
Succes!
Eu nu ma pricep la penal dar sigur fapta romanului constituie si infractiune, cred inselaciune.
Cu privire la recuperarea banilor, va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat si sa demarati o actiune de revocare a mandatului si recuperare a banilor plus daune interese pentru prejudiciul creat prin nerespectarea mandatului. Aveti mari sanse de reusita!:) important e sa va grabiti sa nu expire termenul de prescriptie de 3 ani de la data cand s-a vandut apartamentul.
Nu trebuie sa fiti prezenti daca aveti avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare căsătorie/divorț pronunțate în străinătate... căsătoria în 1997, divorțul în 2006... pașaport expirat... cum pot rezolva toate acestea? iulia constantin iulia constantin Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in Elvetia. In ianuarie 2017 pasaportul meu a expirat, am incercat sa il prelungesc prin consulatul din Berna, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nascut in elvetia claucla claucla buna ziua. eu stau in elvetia cu un croat si nu suntem casatoriti. avem un copil de 10 luni pe care el l-a recunoscut.avem autoritare parentala comuna.eu aici ... (vezi toată discuția)
Mandatar, posibila actiune in conflict de interese Pop6767 Pop6767 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti. Exista posibilitatea de anulare a unui contract de vanzare cumparare daca mandatatul a vandut bunul catre propria sa ... (vezi toată discuția)