Multumesc de raspuns insa trebuie sa precizez ca nu asta vroiam, ma rog sa gasesc aici acelas lucru ca pe ANAF, as fi vrut ceva mai in detaliu - 1. Mergi la ... 2. ceri si completezi formularul cutare, la care trebuie nu stiu ce taza si timbru din ala alb cu vered 3. apoi mergi la ...unde depui actele 4. dupa X zile vine acasa o recomandata in care scrie cat ai de plata - la castig X platesti impozit Y se va plati pana la data Z daca nu...mascatii si PRO TV-ul ...
Oricum mai astept si alte raspunsuri daca se poate #-o
PS nimic nu este o garantie doar ca 'ce e in mana nu-i minciuna'
Buna ziua
As dori tare mult sa inteleg cum cand si in ce fel pot platii impozitul pe venit obtinut din tranzactii financiare pe piata Forex
Situatia mea este urmatoarea – acum vreo 2 luni si ceva (pe la mijloc de aprilie) am inceput sa tranzactionez pe piata Forex, am facut un cont real la un broker din Grecia investind 1000 de euro dintr-un cont in valuta (euro) de la o banca din Romania, am pana azi un castig de aproximativ 2000 de euro; am in cont la broker 3000 de euro, o parte (vreo 500) intentionez sa-I transfer in contul meu din Romania iar restul sa ramana la broker sa pot tranzactiona incontinuarea!
Intrebarile mele au legatura cu plata impozitului pe profit; cum procedez sa dau statului de buna voie si legal ca asa este frumos (ma rog eu am alta parere aici dar…) ca sa nu vina statul sa-mi ia cu forta eventual sa ma bage si pe la Jilava vreo ceva ani ca Mare Corupt!
Am incercat sa aflu de la Anaf de pe pagina lor insa nu am reusit sa inteleg de la A la Z ce trebuie sa fac – plecad de la un exemplu concret doar pagini intregi de legi si hotarari care nu ma ajuta
Credeti ca ar trebuii sa angajez un contabil sau vreun consultant financiar pt a se ocupa de taxele si impozitele mele – ma rog suna de parca as fi mare magnat asta dar as fi dispus macar o vreme pana ajung sa fur meserie de la el sau ea? Puteti recomanda o firma sau PFA in directia asta?
Daca ma puteti ajuta instruii indrepta spre directia corecta ar fi exceptional, nu imi vine sa cred cum de am reusit cam intr-o luna sa inteleg cum merge treaba pe Forex, sa obtin si un profit frumusel insa nu reusesc sa ma prind cu ANAF cat sa-I fac parte
Nu sunt lamurit cu un lucru si anume cand se aplica doar Codul Munci si cand se aplica Contractul Colectiv de munca? Mai exact la mine pe Contractul Individual de Munca scrie urmatoarea fraza:
“” Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/national, inregistrat sub nr. (…)/zz.ll.2010 la ITM a judetului/municipiului Bucuresti/Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale””
Pot deduce ca exista si este aplicabil un contract colectiv de munca in cazul meu? Sau am interpretat eu gresit fraza de mai sus? Asta este prima intrebare/nelamurire pe care o am!
Situatia in care ma aflu si ma apasa este urmatoarea:
“”Am fost anunt de catre managerul meu ca urmeaza sa primesc un Avertisment scris ca urmare a unei probleme cauzate de mine. In fine nu ma simt absolut deloc vinovat de ce am aflat (mai mult asa neoficial) despre sau cu privire la motivul acetui avertizment, mai precizez si faptul ca sunt la prima situatie de acest gen din viata profesionala. Nu stiu de vreo comisie de ancheta sau ceva de genul, nu am avut posibilitatea sa vad exact dece sunt acuzat, nici de a formula o aparare in acest sens. Ce stiu despre acest lucru este faptul ca in urma unei discutii cu managerul meu mi-a adus la cunostina ceva chestii la care eu am avut de comentat, sau mai degraba de lamurit si ca astfel de comportament nu este tolerabil si drep pedeapsa ma asteapta un avertisment scris; tot in aceeasi discutie mi-a mai adus la cunostinta ca ma poate da afara fara vreo problema cand vrea””
As dorii sa stiu daca aici se aplica contractul collectiv de munca si faptul ca este nevoie de o cercetare, convocarea mea, aparare si abia pe urma emiterea de decizii de sanctionare si alte pedepse si mustrari? Asta este ceea de a doua intrebare.
Ce pot face in acest caz mai exact sa semnez sau nu de primire acel avertisment? Ce pot sau cum pot motiva un refuz in acest caz?
Unde pot contesta o astfel de decizie cui ma pot adresa in primul rand? Se poate ajunge in instant, proces pt a contesta avertismentul sau la ITM?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si calificari