In legatura cu ratele la banca neplatite, am sa va spun un pic si din ce cauza, ca poate asa mai exista o portita de iesire si pentru mine si familia mea. Sotul meu lucra la o firma unde era destul de bine platit, dar a avut o oferta mai buna de la alta firma si atrebuit sa°si dea demisia de la locul de munca in baza noii oferte.Ghinionul face ca, in data de 15 Noiembrie si°a dat demisia pentru a putea incepe in partea cealalta pe 20 Noiembrie, doar ca in data de 17 Noiembrie a avut un accident rutier din care a ramas cu umarul rupt si bineinteles ca nu a mai fost apt de munca iar noua oferta a sarit. Noi chiar am platit ratele la zi cu mici intarzieri dar le°am platit pana la data respectiva. Accidentul sa intamplat din culpa celuilalt sofer care la lovit in plin din spate aruncandu°l la 20 metri distanta provocand daune totale, masina era in leasing iar cu asigurarea noastra casco , sa rezolvat. Dosarul se afla la politia judetului Bacau, sa constatat ca soferul celalalt a fost vinovat , sa intentat proces, ia fost suspendat permisul de conducere si interdictie de a parasi tara, doar ca asa cum se intampla in Romania a trebuit sa platim noi expertiza si nefiind deajuns , ne°au cerut sa platim si a doua expertiza datorita faptului ca desi statul ar trebui sa o plateasca ei nu au bani.Nici noi nu avem 200 euro si totul a ramas asa.Mentionez ca sotului meu abia acum la jumatatea lunii Mai iau scos clamele de la umar si pana acum nu a lucrat, nici acum nu lucreaza si nu a realizat nici un venit . Ce ar trebui sa fac? Cum am putea sa ne scoatem daunele materiale , morale, si fizice de la un vinovat daca statul Roman NE BLOCHEAZA cu o expertiza pe care noi nu o putem plati? Si daca o vom plati vinovatul ne va despagubi cu toate daunele cauzate ? Viata noastra a fost intoarsa pe dos din acel moment in care sa intamplat accidentul, o nenorocire a atras pe cealalta si tot asa........ratele neplatite si riscul de a ne pierde si casa din cauza unui nenorocit, care ne mai si ameninta ca ne va tine in proces ani de zile......si statul Roman AL AJUTA.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi aceste randuri , un raspuns , sau o parere mi°ar fi de ajutor.
nu pot sa te forteze sa°ti dai demisia.Poti sa fii concediat in cazul in care ai fost angajat cu perioada de proba , care ar trebui sa fie trecuta in contractul individual de munca pe care tu l°ai semnat cu angajatorul,la finalul acestuia firma te poate concedia pe motiv de necorespunzator postului .In cazul in care contractul este pe perioada nedeterminata firma te poate concedia pe motive disciplinare sau din alte motive cum ar fi dificultati financiare ,etc ,dar nu inainte de a te preaviza in scris cu luare la cunostinta. Contractul pe perioada determinata cu perioada de proba ,,,de exemplu 3 zile...poate inceta fara preaviz din partea angajatoruli la finalul celor trei zile...sau o saptamana...o luna....citeste bine contractul de munca .Daca tu nu vrei ei nu pot sa te forteze sa°ti dai demisia.Demisia inseamna o decizie care trebuie sa°ti apartina in totalitate.
atunci practic sa inteleg ca ramane la aprecierea bancii ipotecare .......puteti sa°mi dati un sfat ,ce ar trebui sa fac in cazul asta? ar trebui sa astept sa vad ce se intampla? am sunat zilele trecute la banca ipotecara si nu mi°au spus ca ar fi probleme.....in cazul in care se accepta o executare a ipotecii, banca este obligata sa ma anunte ? sau poate sa faca ce vrea si cand vrea?
va multumesc frumos , acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac....
buna seara,
referitor la raspunsul D.vs , am primit acasa o instiintare de plata in care specifica ca neefectuarea platii restante , duce la executarea silita a bunurilor mobile si imobile ,indiferent daca acestea sant sau nu ipotecate.... este posibil asa ceva? Cum pot sa execute casa care este ipotecata la o alta banca?
Va multumesc.
va multumesc frumos pentru raspuns, repet nu sant de rea credinta si asi fi facut orice ca sa pot plati dar am ajuns in acest impas ca nu stiu unde sa ma duc si ce sa mai fac.....venituri nu am de nici unde.........si recuperatorii ma bombardeaza cu somari, ca m°au adus la disperare.
Va multumesc inca o data.
Buna ziua,va rog sa ma lamuriti, am doua credite de nevoi personale si un credit ipotecar, din pacate nu reusesc sa mai platesc nimic , abia reusesc sa platesc creditul ipotecar ca sa nu raman in strada ca asta chiar ar fi finalul.
Ce se poate intampla in cazul asta? Nu sant de rea credinta dar chiar nu reusesc, nu am nici un venit.....creditele sant facute la banci diferite......pot sa'mi ia casa? Mentionez ca rata la casa o platesc lunar muncind pe unde pot........va rog dati'mi un raspuns , multumesc