In vederea recuperarii creantei sale, creditorul poate prin procedura executarii silite sa isi recupereze creanta prin executarea silita a bunurilor aflate in patrimoniul debitorului sau a veniturilor pe care le realizeaza. Avand in vedere ca asupra bunului dvs. este deja instituita o ipoteca nu poate sa execute, acum, bunul ipotecat. Ii ramane varianta veniturilor sau a altor bunuri negrevate de sarcina care se afla in patrimoniul dvs.
va multumesc frumos pentru raspuns, repet nu sant de rea credinta si asi fi facut orice ca sa pot plati dar am ajuns in acest impas ca nu stiu unde sa ma duc si ce sa mai fac.....venituri nu am de nici unde.........si recuperatorii ma bombardeaza cu somari, ca m°au adus la disperare.
Va multumesc inca o data.
buna seara,
referitor la raspunsul D.vs , am primit acasa o instiintare de plata in care specifica ca neefectuarea platii restante , duce la executarea silita a bunurilor mobile si imobile ,indiferent daca acestea sant sau nu ipotecate.... este posibil asa ceva? Cum pot sa execute casa care este ipotecata la o alta banca?
Va multumesc.
Ca imobilul ipotecat sa fie executat silit este necesar ca banca in favoarea careia s-a institutit ipoteca sa isi dea acceptul. Ori daca la prima banca sunteti de buna credinta, platiti ratele la zi, nu aveti restante, banca care are ipoteca nu are nici un interes sa avizeze o executare silita care nu poate altceva decat sa ii dauneze in sensul ca imobilul se poate vinde sub valoarea creditului. Mai mult de atat, un astfel de accept a executarii silite a ipotecii ar echivala cu o rambursare anticipata a creditului ceea ce nu ar conveni bancii care are ipoteca (pierde dobanda, comisioane de administrare etc.).
Luam si aspectul celalalt, este posibil ca banca care are ipoteca sa isi dea acordul, in acest caz din pretul vanzarii imobilului se va plati mai intai creditul de la banca ipotecara si din ceea ce ramane se va plati la cea de-a doua banca.
In legislatie nu exista o prevedere expresa in acest sens, nici nu se interzice o asemenea executare, dar nici nu se prevede ca este posibil. In caz de executare silita a imobilului ipotecat banca care are ipoteca poate formula contestatie la executare, cerere care poate fi admisa sau respinsa de instanta.
atunci practic sa inteleg ca ramane la aprecierea bancii ipotecare .......puteti sa°mi dati un sfat ,ce ar trebui sa fac in cazul asta? ar trebui sa astept sa vad ce se intampla? am sunat zilele trecute la banca ipotecara si nu mi°au spus ca ar fi probleme.....in cazul in care se accepta o executare a ipotecii, banca este obligata sa ma anunte ? sau poate sa faca ce vrea si cand vrea?
va multumesc frumos , acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac....