avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit ipotecar

Buna, urmeaza sa fiu executat silit pentru ca nu mai pot plati rata la un credit ipotecar. Ideea e ca terenul aflat sub ipoteca nu va acoperi nici jumatate din suma. Aici este problema , noi avand un teren si o casa in constructie pe numele nostru. De salar nu ma intereseaza daca se atinge, ideea este sa nu imi ia casa. Ipoteca este pusa doar pe acel teren care sunt dispus sa-l las bancii, girant suntem doar eu cu sotia, problema e cu terenul+casa aflata in proprietate. Mai mentionez ca terenul aflat sub ipoteca este al mamei mele, dar ea nu este girant, mai poate ei sa-i faca ceva in afara de teren? Ce sa facem? Sa schimb proprietarul teren+casa, pot sa-l trec pe un cumnat? Multumesc!
Cititi cu atentie clauzele contractuale si vedeti daca in afara de teren este stipulat faptul ca va pot urmari si alte bunuri.
daca dumneavoastra sunteti titularul creditului, banca va poate urmari asupra oricarui bun pe care il gaseste in patrimoniul dvs pana la indestularea creantei
de precizat ca executarea se poate efectua asupra oricarui bun pe care executorul in gaseste in patrimoniul dvs, IN CADRUL PROCEDURII de executare
se poate atinge de teren+casa si in cazul in care le trec pe altcineva din familie???
Numai dupa si daca se reuseste o revocare a vanzarii
dac_ian a scris:

Sa schimb proprietarul teren+casa, pot sa-l trec pe un cumnat?

Nu este de preferat aceasta strategie dupa ramanerea irevocabila a hotararii de executare,
deoarece creditorul poate promova actiune revocatorie impotriva contractului de instrainare imobil

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati floritohaneanu floritohaneanu sunt coplatitor la un credit de nevoi personale al sotului meu,care neavand servici a intarziat cu plata ratelor, fiindinstiintat ca va fi executat silit.ce se ... (vezi toată discuția)