avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită VA ROG SA MA AJUTATI
Discuție deschisă în Executare silită

VA ROG SA MA AJUTATI

sunt coplatitor la un credit de nevoi personale al sotului meu,care neavand servici a intarziat cu plata ratelor, fiindinstiintat ca va fi executat silit.ce se intampla in aceasta situatie? sotul nu are propietate pe numele lui,casa este pe numele meu dinaitea casatoriei in cote egale cu doi copii minori.ne poate lua casa?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:09, 17 Martie 2011
Exista ipoteca? "Executat silit "nu inseamna ca va poate lua casa daca nu s-a incheiat in prealabil un contract de ipoteca.
inteleg ca dvs ati consimtit sa deveniti girant pentru creditul antamat de sotul dvs.
i acest caz, dat fiind faptul ca sotul nu a mai achitat ratele scadente, dupa scurgerea unui termen de 90 zile, banca poate incepe executarea silita impotriva AMBILOR.raspundeti cu alte cuvinte in SOLIDAR.
nu are relevanta in acest context ca dvs detineti un bun dinaintea casatoriei.Deoarece v-ati obligat in solidar cu sotul pentru garantarea si returnarea imprumutului, sunteti din pacate in rizico-pericolul sa va fie executata inclusiv casa pentru indestularea creantei bancii.cu toate cheltuielile aferente(penalitati, executare silita,etc).
PS. PENTRU UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE, se poate dispune executarea silita impotriva oricarui bun al debitorilor,nefiind necesara existenta expresa a ipotecii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
nu exista ipoteca
Ok atunci intrebarea ar fi daca nu ar fi logic sa instarainezi casa pana mai este timp..
ar fi asta o solutie?
Daca s-a notificat debitorul, este tarziu sa se instraineze bunurile. Creditorul poate ataca actul de vanzare-cumparare facut in scopul micsorarii patrimoniului pt a evita executarea silita, printr-o actiune revocatorie.

Alte discuții în legătură

Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara la cerere in imposibilitate de plata asaveid asaveid Pentru un credit de nevoi personale se poate cere executarea imibiliara de catre debitor, pentru ca este in imposibilitatea de a achita ratele? Doreste ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)