avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca?

Buna seara,
am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale fara ipoteca la care codebitor este sotul meu, in urma cu 5 ani socrul meu a decedat iar sotul si soacra mea au facut succesiunea, acum avand in vedere vremurile pe care le traim imi este putin teama de aceasta rata care este destul de mare avand in vedere ca moneda in care este luat creditul este francul elvetian. Ne gandim sa vanda sotul meu partea care a dobandit-o in urma succesiunii soacrei mele cu contract de vanzare cumparare. Intrebarea mea este daca peste un an eu nu mai pot sa-mi platesc ratele, banca poate sa-mi anuleze contractul de vanzare cumparare?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre poate asa o sa reusesc sa ma linistesc putin. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:29, 14 Februarie 2011
Da, acest act de vanzare -cumparare ar putea fi inopozabil creditorului dvs. si ca atare, acesta sa uzeze de asa numita actiune revocatorie, prin care sa solicite revocarea actului incheiat in frauda intereselor lui.
Multumesc pentru raspunsul atat de prompt. Dar daca se face vanzarea catre o persoana care nu este ruda de gr 1,2,3 etc?
Nu are relevanta rudenia, ci faptul ca debitorul a devenit insolvabil prin instrainarea bunului respectiv .Bunurile patrimoniale ale debitorului constituie garantia pentru creditor ca isi va putea recupera creanta , in caz de neindeplinire a obligatiei de plata.
Am inteles acum, va multumesc.
Este o nelamurire,,, Tranzactia s-a facut inainte de deschiderea liniei de credit la banca ?...Daca da, nu se poate revoca actul autentificat,,, Iar daca s-a facut trazactia dupa ce ati deschis linia de credit, actul autentificat se poate revoca, pentru ca principiile de drept trebuiesc respectate de ambele parti;;,"orice act facut cu viclenie in frauda celui carui, ii esti dator'"legiuitorul nu-ti acorda clementa...

Alte discuții în legătură

Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)