avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca?

Buna seara,
am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale fara ipoteca la care codebitor este sotul meu, in urma cu 5 ani socrul meu a decedat iar sotul si soacra mea au facut succesiunea, acum avand in vedere vremurile pe care le traim imi este putin teama de aceasta rata care este destul de mare avand in vedere ca moneda in care este luat creditul este francul elvetian. Ne gandim sa vanda sotul meu partea care a dobandit-o in urma succesiunii soacrei mele cu contract de vanzare cumparare. Intrebarea mea este daca peste un an eu nu mai pot sa-mi platesc ratele, banca poate sa-mi anuleze contractul de vanzare cumparare?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre poate asa o sa reusesc sa ma linistesc putin. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:29, 14 Februarie 2011
emma_woodhouse a scris:

Nu are relevanta rudenia, ci faptul ca debitorul a devenit insolvabil prin instrainarea bunului respectiv .Bunurile patrimoniale ale debitorului constituie garantia pentru creditor ca isi va putea recupera creanta , in caz de neindeplinire a obligatiei de plata.


Rudenia poate avea relevanta intrucat interzicerea vanzarii nu poate fi prohibita de lege in cazul unei persoane fizice pentru ca s-ar aduce o incalcare a dreptului de proprietate.
Daca vor exista probleme concrete incercati sa va angajati avocat si in functie de apararile concrete se va decide si soarta procesului.
De principiu, nu ar trebui sa fie probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Intrebarea se referea la un alt aspect, anume acela in care creditorul ar mai putea actiona , uzand de actiunea pauliana, daca instrainarea bunului s-a facut de catre catre o ruda a sa?
Sigur ca nu se poate aduce atingere dreptului de proprietate si nu poate fi ingradit dreptul proprietarului de a dispune de bunul sau.Bunurile care nu sunt declarate de lege inalienabile se afla in circuitul civil.Insa atunci cand creditorul poate dovedi faptul ca instrainarea s-a facut in frauda sa, el poate folosi actiunea revocatorie in ideea readucerii bunului in patrimoniul debitorului.
Daca vinde la o persoana care nu este ruda este foarte greu de anulat actul daca cumparatorul a fost de buna-credinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)