Dar daca eu i-as da in judecata pentru discrimare cu privire la desfiintarea postului (adica il desfiinteaza pe al meu si nu pe al colegului avand acelasi calificativ la evaluare), pe perioada derularii procesului au dreptul sa ma concedieze sau voi avea in continuare aceleasi drepturi salariale?
Cele 2 prevederi mentionate sunt din CCM la nivel de companie...
In acest caz sunt protejata timp de 6 luni chiar si pentru situatia desfiintarii postului sau numai impotriva concedierii pe motive ce tin de pregatirea profesionala?
sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul meu se va desfiinta si ca vor fi nevoiti sa ma mute in alt departament pe un salariu mai mic (fara o propunere clara) si ca sfatul lor este sa stau acasa pana la 2 ani.
Au dreptul sa desfiinteze postul meu desi exista si alti colegi avand aceasta functie? Eu consider ca se face o discriminare...
De asemenea as dori sa stiu in ce masura au dreptul sa faca aceasta avand in vedere prevederile contractului colectiv de munca:
* La incetarea suspendarii Contractului Individual de Munca, reluarea activitatii salariatilor se va face in aceeasi functie sau intr-una compatibila cu pregatirea profesionala a acestora si cu mentinerea drepturilor salariale.
*Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu platit pentru cresterea copilului, in conditiile legii, nu vor putea fi concediati pentru motiv de necorespundere profesionala.