avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate MonicaIuliana

Activitate MonicaIuliana

Răspuns la discuția apartament cumparat la licitatie
Articolul 523 din cpc prevede

(1)În tot cursul executării silite asupra bunurilor imobile, debitorul sau altă persoană interesată poate obţine desfiinţarea măsurilor asigurătorii sau de executare, consemnând la dispoziţia creditorului urmăritor întreaga valoare a creanţei, cu toate accesoriile şi cheltuielile de executare.

(2)Dispoziţiile art. 428 alin. (2)-(4) se aplică în mod corespunzător.

(3)În cazul în care cererea este admisă, instanţa, cu acordul debitorului, va dispune şi eliberarea sumei în mâinile creditorului. Si eu am fost in asemenea situatie ca si d-voastra si se pare ca legea e de partea debitorului.

Răspuns la discuția contestatie la executare
Aici am o nelamurire...legal este prevazut ca debitorul poate achita datoria si dupa licitatie si daca e asa care mai este rolul licitatiei doar acela de a forta in achitarea debitului..de ce nu a achitat pina la al 4-lea termen? In momentul inceperii sedintei de licitatie debitorul nu achitase si nici nu facuse vreo intelegere cu creditorul de a i se reesalona datori si doar la 2 zile dupa licitatie a achitat sulta.In cazul acesta eu ce drepturi am?
As avea si eu o intrebare daca ma poate cineva lamuri cu un raspuns pertinent,am participat la o licitatie privind vanzarea unui apartament si eu am fost declarat adjudecatar .Debitoarea in cauza trebuia sa plateasca o sulta unei alte persoane si fiindca nu a achitat s-a ajuns la executare la al 4-lea termen.La deschiderea licitatiei creditorul urmaritor a staruit in tinerea licitatiei iar debitoarea a semnat procesul verbal de licitatie spunand totodata ca va face contestatie.,ceea ce s-a si intamplat.Eu inca nu am achitat toti banii deci nu am primit inca actul de adjudecare ,la primul termen instanta stabilind sa se suspende executarea silita pina la terminarea procesului de contestatie.Intrebarea mea ar fi daca poate sa intoarca licitatia si in ce conditii(la prrimul termen in instanta a declarat ca dupa momentul licitatiei a achitat sulta,este legal asha ceva?)Multumesc mult.