avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

As avea si eu o intrebare daca ma poate cineva lamuri cu un raspuns pertinent,am participat la o licitatie privind vanzarea unui apartament si eu am fost declarat adjudecatar .Debitoarea in cauza trebuia sa plateasca o sulta unei alte persoane si fiindca nu a achitat s-a ajuns la executare la al 4-lea termen.La deschiderea licitatiei creditorul urmaritor a staruit in tinerea licitatiei iar debitoarea a semnat procesul verbal de licitatie spunand totodata ca va face contestatie.,ceea ce s-a si intamplat.Eu inca nu am achitat toti banii deci nu am primit inca actul de adjudecare ,la primul termen instanta stabilind sa se suspende executarea silita pina la terminarea procesului de contestatie.Intrebarea mea ar fi daca poate sa intoarca licitatia si in ce conditii(la prrimul termen in instanta a declarat ca dupa momentul licitatiei a achitat sulta,este legal asha ceva?)Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters140930 , utilizator 14:09, 22 Mai 2012
In situatia in care instanta de judecata a dispus suspendarea executarii silite,pe cale de consecinta legal,pana la dispunerea unei hotarari definitive si irevocabile executarea silita trebuia sa fie sistata
In situatia in care debitorul a facut dovada ca a achitat obligatiile dispuse prin titlul executoriu,
pe cale de consecinta executorul judecatoresc are obligatia sa incheie proces verbal in care sa consemneze situatia intervenita ,astfel incat procedura de executare silita se incheie
Aici am o nelamurire...legal este prevazut ca debitorul poate achita datoria si dupa licitatie si daca e asa care mai este rolul licitatiei doar acela de a forta in achitarea debitului..de ce nu a achitat pina la al 4-lea termen? In momentul inceperii sedintei de licitatie debitorul nu achitase si nici nu facuse vreo intelegere cu creditorul de a i se reesalona datori si doar la 2 zile dupa licitatie a achitat sulta.In cazul acesta eu ce drepturi am?
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
MonicaIuliana, utilizator
Debitorul poate achita datoria si dupa data licitatiei. Actul de adjudecare se emite la 15 zile de la licitatie. Si debitorul poate contesta.
Rolul executarii silite este tocmai executarea averii debitorului in vederea recuperarii creantei, etc.
Dreptul la aparare al debitorului nu poate fi ingradit.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
ContSters140930, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)