Buna ziua. Imi cer scuze ca nu am revenit cu detalii, dar nu am primit pe email notificarile de raspunsuri si am crezut ca nu a raspuns nimeni. Totusi, azi, am hotarat sa verific. Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru incercarile de a face lumina!
Situatia este urmatoarea: sotul meu a decedat in noiembrie anul trecut. La masa succesorala am avut doar apartamentul, bun comun dobandit in timpul casatoriei. De aici copilul a dobandit 3/8. Deci copilul a dobandit ceea ce legea i-a dat dreptul sa dobandeasca...cota de 3/8. Cand succesiunea a fost gata, am mers la autoritatea tutelara sector 4 sa cer incuviintarea vanzarii mi s-a pus in vedere faptul ca trebuie sa cumpar alt imobil! Deci...autoritatea nu este de acord cu vanzarea imobilului si pusul banilor in cont, pe numele copilului, pana la 18 ani ( cota de 3/8 ). Am stat si eu de vorba cu mai multi oameni si se pare ca este un abuz...acesti domni se prevaleaza de un text de lege care spune ca, daca lor li se pare ca ceva nu este in interesul minorului, au dreptul sa refuze a-si ada acordul in astfel de situatii. Dar, cum ramane cu drepturile care mi se incalca mie ? Atata vreme cat un copil de 12 ani TREBUIE sa fie proprietar, ca asa zice STATUL ROMAN, cu mine, care sunt mama, care-l ingrijeste si=l creste, cum ramane ? Eu vreau sa vand si copilul meu nu va sta pe strada, pentru ca eu chiar sunt regula, nu exceptia, deci chiar imi cresc copilul CUM TREBUIE! I Domnul de la autoritatea tutelara imi spune: 'dumneavoastra faceti ce vreti'! Si eu zic:' Ok, daca eu fac ce vreau, atunci ii cumpar copilului apartament si eu ma mut cu chirie...', cum e posibil sa MA OBLIGE LEGEA sa AM DREPT DE PROPRIETATE ( cand eu poate vreau sa stau cu chirie! ) si asta numai pentru ca e IN INTERESUL MINORULUI sa aiba DREPT DE PROPRIETATE! Pentru autoritatea tutelara nu conteaza ca,,,, copilul are unde sa stea, pe ei ii intereseaza DREPTUL DE PROPRIETATE!
Eu cred ca mie mi se incalca foarte multe drepturi si asta este inca o forma de abuz si constrangere a unui sistem legislativ bolnav. Mai mult decat atat, copilul asta nu a ramas fara ambii parinti, ca statul sa hotarasca ce face cu viitorul lui! Adica eu, mama, am doar OBLIGATIA sa-l cresc, dar nu si DREPTUL de a hotari cum vreau sa-l cresc! Si daca n-am cu ce intretine minorul, ce face autoritatea tutelara ? Imi vireaza bani in cont imediat, imi mareste alocatia de 42, ca sa-l pot creste ? Este aberant si abuziv. Acum vreau sa vad si eu cum e legislatia europeana in domeniu, sa vad daca asta este procedura si in alte tari.
Multumesc inca o data pentru sprijin. Orice idee, sfat sau caz real rezolvat sau nerezolvat, imi sunt de folos...pentru ca timpul trece si bat pasul pe loc.... Sincer, nu ma avantajeaza hartia de respingere a vanzarii pe care o iau de la ei, cu care ii opt ataca, pentru ca nu am bani, nervi si timp de irosit ani de zile prin instanta!
Buna ziua.
Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer acordul autoritatii tutelare, copilul avand 3/8 din apartament. Autoritatea tutelara sector 4 nu-mi da acord de vanzare pana nu cumpar alt imobil, ca sa asigur - zic ei - dreptul de proprietate al copilului. Nu sunt de acord ca partea de bani ce rezulta din 3/8 sa stea in cont pe numele copilului pana la 18 ani! Va rog sa-mi spuneti daca cineva a mai trecut pria aceeasi problema, ce este de facut ?! In opinia mea, este un abuz ceea ce cere autoritatea tutelara. Cum pot acesti domni sa bage cu forta pe gatul unui copil de 12 ani un drept de proprietate, in conditiile in care mama lui sub a carui grija si intretinere este, nu doreste acest lucru ?! Multumesc.