avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Activitate raulaveritei

Activitate raulaveritei

Răspuns la discuția Eliberare imobil cumparat
Păi, nu am solicitat nici cheie de la casă. Când am vizitat imobilul, pt evaluare si ulterior pentru perfectarea actelor, portile erau deschise. Am presupus că eventualul acces pentru acele porți si cheia de la imobil le voi primi la 30 de zile după incheierea CVC.
Asta a fost una dintre clauzele contractuale: îi dau răgaz vanzatorului 30 de zile să elibereze imobilul, el urmând să mi-l predea fără defecte vizibile sau ascunse și fără datorii.
Mi-a ascuns detaliul cu portile cu rea credință. Am convingerea asta in urma unei discuții ulterioare cu el.
Exista o anumită sumă de la care ar fi justificată o solicitare de solutionare in instanță?
Răspuns la discuția Eliberare imobil cumparat
Am inteles punctul dvoastra de vedere.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Eliberare imobil cumparat
Nu e chiar asa, pentru ca defectiuni sunt mai multe, nu le-am enumerat pe toate. Bazinul (rezervorul de apa, nu vasul WC) WC-ului e zidit in perete. Nu as fi avut de ce sa il schimb. In plus de asta, strada e inchisa cu porti electrice. Nu mi-a spus decat in ultimul moment ca el nu a contribuit la constructia acelor porti, asa ca vecinii nu i-au dat telecomenzi si chei. Si acolo va trebui sa fac o plata de 400 euro, de care nu am stiut.
Răspuns la discuția Eliberare imobil cumparat
Ma gandeam eu că e singura soluție. Dar cine face constatarea daunelor, in momentul in care eu preiau imobilul?
Răspuns la discuția Eliberare imobil cumparat
Da. Au fost distruse ulterior perfectarii CVC.
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un răspuns la urmatoarea problema:
Cum trebuie sa procedez in cazul unui imobil cumparat cu credit bancar, care in momentul eliberării de către fostul proprietar, prezintă anumite vicii sau defecte ( geam termopan spart, bazin WC distrus, etc ), in conditiile in care in CVC e specificat clar ca in momentul predarii ( la 30 de zile dupa incheierea contractului ) imobilul trebuie sa fie fara datorii si fără vicii vizibile sau ascunse.
Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția taxa titlu adjudecare
Multumesc mult!
Buna,

Am o intrebare la care, daca puteti si stiti, va rog sa imi raspundeti: Daca am castigat un imobil la licitatie, e normal sa imi ceara executorul o taxa pentru eliberarea actului de adjudecare?
Va multumesc mult!
Buna,

Imi puteti spune, va rog, daca in cazul licitatiilor pentru bunurile imobile, inregistrate pe firma, se mai adauga tva-ul la pretul de vanzare afisat.
Multumesc,
Buna,
In speranta ca aveti cunostinte despre o speta similara, va rog ajutati-ma.
Acum vreo doua saptamani, am cumparat de la un tip din Cluj, o masina ( renault twingo, din 1997 ). M-am programat cu ea la RAR, unde i-am facut cartea de identitate si autentificarea. Am ajuns la Serviciul Inmatriculari, unde mi s-a spus ca nu voi putea inmatricula masina in Romania, deoarece nu are decat un singur talon, si masinile din Austria, trebuie sa aiba doua taloane, de fapt.
Am sunat in Austria un prieten, care s-a interesat la ei la politie si mi-a spus ca masinilor mai vechi, nu li s-au facut la vremea aceea doua taloane, ci doar unul. In plus am mai intrat la vreo doua birouri de inmatriculari, unde mi s-a spus aceeasi poveste, cum ca masinile mai vechi, aduse din Austri, nu au decat un singur talon.
Functionarul de acolo, mi-a spus pe un ton smecheresc, ca nu are rost sa isi raceasca gura cu mine de pomana si ca directivele de la Bucuresti sunt clare: nu imi poate lua dosarul fara cel de al doilea talon.
Acum, chiar ma simt neputincios: de unde sa scot eu ceva ce nu exista si nu a existat vreodata?
Si nu pot sa nu imi pun intrebarea: statul nostru ce rol are? Sa ma jecmaneasca? Asa ma protejeaza pe mine de eventualele tepe? Tragandu-mi si el una? Si ma refer aici la cartea RAR. La ce mi-au mai facut-o? Ca si acolo mi s-au cerut toate actele masinii. De ce nu mi-au spus acolo sa nu platesc serviciile astea aiurea, ca oricum n-am ce face cu cartea RAR. Sau s-or fi gandit ca mi-e buna sa imi fac vant cu ea si face toti banii?
Multumesc pentru rabdarea cu care mi-ati citit postarea.