Buna,
In speranta ca aveti cunostinte despre o speta similara, va rog ajutati-ma.
Acum vreo doua saptamani, am cumparat de la un tip din Cluj, o masina ( renault twingo, din 1997 ). M-am programat cu ea la RAR, unde i-am facut cartea de identitate si autentificarea. Am ajuns la Serviciul Inmatriculari, unde mi s-a spus ca nu voi putea inmatricula masina in Romania, deoarece nu are decat un singur talon, si masinile din Austria, trebuie sa aiba doua taloane, de fapt.
Am sunat in Austria un prieten, care s-a interesat la ei la politie si mi-a spus ca masinilor mai vechi, nu li s-au facut la vremea aceea doua taloane, ci doar unul. In plus am mai intrat la vreo doua birouri de inmatriculari, unde mi s-a spus aceeasi poveste, cum ca masinile mai vechi, aduse din Austri, nu au decat un singur talon.
Functionarul de acolo, mi-a spus pe un ton smecheresc, ca nu are rost sa isi raceasca gura cu mine de pomana si ca directivele de la Bucuresti sunt clare: nu imi poate lua dosarul fara cel de al doilea talon.
Acum, chiar ma simt neputincios: de unde sa scot eu ceva ce nu exista si nu a existat vreodata?
Si nu pot sa nu imi pun intrebarea: statul nostru ce rol are? Sa ma jecmaneasca? Asa ma protejeaza pe mine de eventualele tepe? Tragandu-mi si el una? Si ma refer aici la cartea RAR. La ce mi-au mai facut-o? Ca si acolo mi s-au cerut toate actele masinii. De ce nu mi-au spus acolo sa nu platesc serviciile astea aiurea, ca oricum n-am ce face cu cartea RAR. Sau s-or fi gandit ca mi-e buna sa imi fac vant cu ea si face toti banii?
Multumesc pentru rabdarea cu care mi-ati citit postarea.