Daca si in cartea de identitate a vehiculului sunt trecutetot genti de 14 ca in talon inseamna ca ati achizitionat-o cu genti de 14 si le-ati scimbat ulterior. In acest caz aveti o singura optiune adica sa va montati pe masina genti de 14 pt ca exista riscul sa va opreasca in trafic un control de rutina al politiei rutiere cu cei de la RAR si va poate ridica permisul, CI a masinii si chiar nr de inmatriculare pana la remedierea situatiei. Este bine sa va conformati chiar dac nu pare o mare greseala. Gentile necorespunzatoare pot duce la uzura prematura a ansamblului de directie precum si la schimbarea centrului de greutate a masinii cu consecintele de rigoare in trafic la viteze putin mai mari, etc.
in talonul de tip nou nu mai sunt trecute dimensiunile anvelopei... deci de politist scapati asa sa zicem....de RAR nu stiu...
acum aveti posibilitatea sa va omologati si dimensiunea de 15"... eu in cartea masini am trecute 14" si 15". la obs in cartea masini am omologat dimensiunea de 16". Acum le pot pune in mod legal, dar repet in talon nu apar deloc.
daca merita masina merti si obtine omologarea si ai rezolvat.
Solutia cea mai ,,legala'' si mai acoperitoare (ganditi-va ca veti avea de a face cu tot felul de organe si stiti ce intalniri de gradul III pot iesi !) : va adresati reprezentantei producatorului (nu RAR-ului !) care va elibereaza un act . Acest act contine informatii de ordin tehnic referitoare la jantele cu care ei echipeaza tipul de autoturism pt. care ati cerut informatii. Dimensiunea jantelor tine de mai multe aspecte (model, puterea motorului, etc). Puteti pune hartia in torpedo sau, daca vreti sa fiti scrupulos puteti merge la RAR sa va consemneze si in cartea de identitate dimensiunile jantelor si apoi puteti sa va adresati serviciului inmatriculari pt. a se opera si in certificatul de inmatriculare. Un pont care va poate scuti de timp/bani : solicitati ca aceste informatii sa fie trecute la rubrica ,,modificari ce nu afecteaza...'' din cartea de identitate si la rubrica ,,observatii'' (21) din certificatul de inmatriculare model mai vechi. Asta se poate face usor, se pune cate o stampila, o iscalitura si gata, nu va costa nimic ! Precedent exista, va pot trimite copia unui certificat si a unei carti cu modificari facute dupa cum v-am spus.