avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dimensiunile rotilor nu apare în CIV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dimensiunile rotilor nu apare în CIV

Bună ziua,

Am cumpărat o mașină din Austria, cu jante 15, am făcut RAR-ul, tot cu jante 15, totul părea OK.

Însă la prima verificate periodică am observat că în CIV-ul român sunt trecute numai mărimile de 14, parcă nu mai era loc unde să scrie mărimile 15.

Am o copie după CIV-ul original austriac în care apare mărimile:

185/65 R14 85T
195/65 R14 86T
205/50 R15 86T

La fel ca și în cartea tehnică a mașini, da în CIV-ul român apar numai:
185/65 R14 85T
195/65 R14 86T

Am de ce să-mi fac griji? Am auzit că se ia talonul pentru asta.

În talon nu scrie nimic.

Să mă duc la RAR cu CIV-ul original și să cer modificare? Presupun că trebuie plătit ceva, dar mi se pare că ei au greșit.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: invest12345 , utilizator 18:57, 22 August 2014
Solicitati la RAR sa opereze completare in cartea de identitate
Nu conteaza continutul talonului,in eventual control in trafic,reprezentantii RAR si ARR,au acces la baza de date ,respectiv la cartea de identitate a fiecarui autovehicul inmatriculat in tara
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. N-am primit nici o notificare de la avocatnet, abia am vazut ca ati raspuns.
Solicitati la RAR ca CIV-ul autoturismului sa fie completat cu anvelopele care se monteaza pe jante cu diametrul de 15 inches.
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopele din talon mihaifurdui mihaifurdui Buna ziua am in talon dimensiunea 185/55/R15 si as vrea sa stiu daca pot sa-i pun 195/50 R15, ca diametru sunt compatibile daar daca nu scrie in talon le pot ... (vezi toată discuția)
Pot sa pun jante 17 inch pe renault megane 2? aidu aidu In cartea de identitate a vehicului sunt incluse doar R15 si R16. Asta inseamna ca e ilegal sa instalez jante R17?? Daca totusi vreau sa instalez jante ... (vezi toată discuția)
Anvelope Janu1 Janu1 Buna ziua.As dori sa stiu daca pot pune alte anvelope decat cele trecute in cartea masinii.In cartea masinii sunt trecute doar 205/60/16 si eu am cauciucuri de ... (vezi toată discuția)