avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot pune alte anvelope decat cele trecute in cartea masinii.In cartea masinii sunt trecute doar 205/60/16 si eu am cauciucuri de la fostu proprietar de 215/60/16
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:00, 12 Noiembrie 2018
Pentru a preintampina situatii neplacute retinere talon,este de preferat sa utilizati numai anvelope recomandate de catre producator si consemnate in documentele vehiculului
Prezentati-va la RAR pentru inscrierea in cartea de identitate a vehiculului a variantei optionale de anvelope 215/60R16.
Daca anvelopele cu care este echipat autoturismul in momentul actual nu au fost montate de catre producator, ci de fostul proprietar este foarte probabil sa aveti probleme cu indicarea se catre vitezometru a vitezei de deplasare. Adica, vitezometrul nu indica viteza reala a autoturismului. La RAR puteti afla daca influenta dimensiunii anvelopei este semnificativa sau nu asupra indicatiei vitezometrului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopele din talon mihaifurdui mihaifurdui Buna ziua am in talon dimensiunea 185/55/R15 si as vrea sa stiu daca pot sa-i pun 195/50 R15, ca diametru sunt compatibile daar daca nu scrie in talon le pot ... (vezi toată discuția)
Anvelope casco Florin1200 Florin1200 Buna seara, ieri am facut un accident cu masina am evitat un individ intrat pe contrasens si am intrat intr un sant lovin masina pe partea dreapta, eu in ... (vezi toată discuția)
Uzura minima anvelope sasugorj sasugorj Buna ziua.Un cunoscut a fost oprit de un agent sef de la un post local de politie,amendat si i s-a retinut cert de inmatriculare dupa ce agentul a masurat cu o ... (vezi toată discuția)