avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa pun jante 17 inch pe Renault Megane 2?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa pun jante 17 inch pe Renault Megane 2?

In cartea de identitate a vehicului sunt incluse doar R15 si R16.
Asta inseamna ca e ilegal sa instalez jante R17??

Daca totusi vreau sa instalez jante R17, in ciuda riscului legal, e indicat sa optez ca celelalte caracteristici sa fie la fel... adica 55/65 respectiv 205?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 15:49, 8 August 2015
Daca autoritatea RAR nu a completat cartea de identitate in sensul ca se accepta la modelul respectiv si jante R 17,riscati ca la eventual control in trafic sa fiti sanctionat,sa vi se retina talonul
Pot sa solicit omologarea jantelor respective pe masina??
Totusi, pe talon nu apar modelele, ci doar in cartea masinii, pe care nu o verifica un potential control.
Este posibil sa faca scandal asiguratorul RCA??
Am fost mirat sa aflu ca n-ar fi asigurarea incidenta daca n-am facut ITP la timp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dimensiunile rotilor nu apare în civ invest12345 invest12345 Bună ziua, Am cumpărat o mașină din Austria, cu jante 15, am făcut RAR-ul, tot cu jante 15, totul părea OK. Însă la prima verificate ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat [fara numar pe fata (pierdut)] mozavictor mozavictor Am fost oprit de un echipaj de politie la intersectia Simeria-Hateg . Dupa ce agentul s-a prezentat am intrebat \"Motivul Opririi ?\" raspunsul a fost \"nici ... (vezi toată discuția)
Dimensiunile rotilor nu corespund cu dimensiunile din certificat suciusmihai suciusmihai buna ...pe masina am genti pe 15 iar in talon de 14.....cum trebuie sa procedez.....va multumesc..... (vezi toată discuția)