avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto fara talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto fara talon

Am si eu o problema si sper din suflet ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca nu mai stiu pe cine sa intreb sau ce sa fac. Am cumparat in urma cu cateva luni o masina cu acte de Austria. Totul parea in regula, i-am facut RAR-ul, am platit taxa de poluare, iar cand am trimis dosarul la politie pentru eliberarea numerelor definitive, aflu ca lipseste talonul (nu stiu cum se numeste la austrieci). Nu mi-a venit sa cred - am cumparat masina, am contractul de vz-cump, am adus-o cu numere provizorii....am aflat ca singurele variante ar fi sa fac rost de duplicat (am sunat la cei care mi-au vandut-o, dar nu am putut sa rezolv nimic) sau sa dau o declaratie cum ca am pierdut talonul (ceea ce am si facut). De la inmatriculari mi s-a spus ca in 2 - 10 luni, va sosi decizia cum ca masina nu este furata si voi primii nr.definitive. Acum am scos a 5-a oara nr rosii, iar de la politie mi s-a spus ca e foarte posibil sa nu se rezolve nici in 2-3 ani. Asta mi-a pus capac, sunt disperata, nu mai stiu ce sa cred. Poate ma puteti ajuta cu un raspuns cat mai rapid, v-as fi recunoscatoare.....
Multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 22:26, 28 Iunie 2009
Numele talonului " zulassungsbescheinigung", cartea de identitate insa poarta denumirea de "Brief". Cartea de identitate o aveti ? sau asta lipseste?Stiu ca in Germania o copie a cartii de identitate se poate obtine.

Sfatul meu este sa va adresati " KFZ zulassungstelle" din orasul din Austria de unde ati luat masina.Contra cost cred ca puteti obtine duplicat sau copie a talonului. Daca ati venit cu numere provizorii ei au radiat masina de acolo (deci au actele).

Un vorbitor de germana va poate ajuta.
av. Schwarz
Cartea de identitate o am si inca o carticica, insa lipseste o "foaie galbena" din cate am inteles (exact asa mi-au zis), pe care este trecuta o serie de care aveam nevoie. O copie este greu de obtinut, eu am cumparat masina de la un handler in Germania, insa aceasta are acte de Austria. De aceea intrebam cat as mai putea sa astept acea decizie (a fost data prin interpol). Este posibil sa dureze cativa ani ? N-ar fi normal ca dupa maximum 1 an sa primesc numerele definitive? De fapt nici nu mai stiu ce este normal in tara asta...va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Cum ati reusit sa luati numere rosii de 5ori?Si eu sunt in aceasi situatie doar ca nu mai vor sa imi dea numere rosii, motivand ca am avut deja de 3ori???
Nu aveti ce face , decat sa asteptati. Va lipseste Teill 2( asa se numeste). Pana nu va ajunge acel teill nu puteti inmatricula masina , pana atunci circulati cu numere provizorii. Situatia poate dura si 7,8,9, luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa acte alexutzcl alexutzcl buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)
Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)
Cumparare / inmatriculare masina gbuta gbuta salut, vreau sa cumpar o masina adusa din Germania. Are al doilea set de numere rosii in Romania. Ma intereseaza cum se procedeaza, unde trebuie mers, ce ... (vezi toată discuția)