avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdut Brief !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdut Brief !!!

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul autoturismului.
Autorismul a fost cumparat din Germania,iar in Romania i s-a facut identificarea si in acest moment are nr. rosii de Ro expirate. Avem doar copie dupa brief.Multumesc anticipat.Nina
Cel mai recent răspuns: cratchedd2008 , utilizator 07:23, 8 Iulie 2009
Buna! Se pare ca nu s-a mai confruntat nimeni cu aceasta problema.....nici eu nu stiu prea bine....problema e ca nu reusim sa il contactam pe dealer-ul autoturismului.Ma intreb dc e obligatoriu inca un drum de Germania sau nu.Mai avem doar copie dupa Brief si contractul de vanzare-cumparare.Stiu ca la Politie ramane Brieful in original.Cum sa ni se intocmeasca alt Brief???Ajutor!!!!!
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
nina_ar, utilizator
:((:((:((:((:((:((:((:((:((
am si eu o problema aproape identica,am pierdut brieful mic al masinii.:((:((:((:((:((
si am descoperit knd sa imi iau numerele negre.Ce pot face?
va rog ffffffffffffffffffff mult sa ma ajutati
adresa mea de mess : popica_veverita
Buna,

Nu stiu daca ai rezolvat ceva pana acum, dar in aceeasi situatie sunt si eu am fost la politie si mi-au zis k nu am briful mic, i-am intrebat ce-i de facut pt imatricularea masinii si m-au pus sa dau o declaratie la notar precum ca am pierdut briful mic si sa astept 6-10 luni pana la solutionarea cazulul. In acest timp imi dau ei ceva la mana si pot sa-mi iau nr rosii pe toata perioada aceasta.
Eu asa am procedat .
Buna!
Pot sa va spun ca problema noastra legata de pierderea actelor originale ale autoturismului este ca si rezolvata.
Am contact o cunostinta din Germania care s-a ocupat de rezolvarea saituatiei in care ne aflam. I-am facut imputernicire notariala, aici la noi in Romania + traduceri in limba germana si copii legalizate dupa restul actelor ( contractul de vanzare-cumparare, factura, copiile ce le aveam dupa brief si restul actelor de la Politie).
Ca si durata,cred ca s-a rezolvat in aproximativ 3 luni, pt . ca acum asteptam actele din Germania.
Am intrat si eu in clubul celor care au pierdut actele masinii, la un Opel Astra(brieful mare si mic).Nu din vina mea exclusiv ci a unora de la un magazin de piese auto care au dat actele altui cetatean, cat eu transportam la masina piesele comandate, iar eu am observat abia acasa problema si abia a doua zi am luat legatura cu cei de la magazin care sustin ca mi-au inapoiat actele,oficial , dar in particular imi dau dreptate.Problema e ca eram la prima inmatriculare cu numere rosii si nu mai pot face alta.Nu am vazut un raspuns care sa ma lamureasca cu demersurile care trebuie facute la acest mare necaz.Ce acte trebuie,ce bani , cu cine trebuie sa vorbesc .Nu mi se pare corect ca odata inmatriculata provizoriu o masina,dupa o eroare umana sa nu mai pot face nimic pentru a circula.Am copii dupa acte, am certificat de inmatriculare provizorie, am facturi ,chiar si traduceri (nelegalizate)dupa documente.Va rog sa mi indrumati demersurile pentru a ma bucura de masini.Cu respect , Liviu.

Alte discuții în legătură

Pierdut acte auto stylya stylya Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele. Am ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut briful masini vicentiub3st vicentiub3st am pierdut briful originalul mare si mic ce pot face mai am doar copii dupa ala mare si contractul ????#-o (vezi toată discuția)