buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa eliberat un singur talon galben pe numele meu.la imatriculari in romania mi-sa comunicat ca imi trebuie 2 teill-uri dar in clipa cand am sunat la respectiva firma de asigurari din austria ,mi-sa spus ca inj cazul masinilor pt export nu se elibereaza decat teill nr 1.ce trebuie sa fac in l;egatura cu aceasta problema.precizez ca un teill il am dar nu stiu cum arata acel teill 2.are cineva fato ciu ambele teill-uri
Depinde daca masina dvs a fost inmatriculata in Austria sau in alta tara.
Chestiunea cu teil1 si teil 2 priveste masinile care au fost inmatriculate in Germania , chiar daca ati cumparat-o din Austria. Nu se refera la asigurare.
In Austria se numeste Typenschein si este asemanator cu o carticica albastra , iar in Germania se numeste Fahrzeugbrief = teil 2 si Fahrzeugshein - teil 1 si reprezinta acelasi lucru ca si la noi Cartea de identitate si certificatul de inmatriculare. In cazul dvs. vi se cere certificatul de inmatriculare austriac , sau german dupa caz.
Precizati lucratorului de la inmatriculari , ro , ca nu se elibereaza talonul pt masinile din Austria , sa nu faca confuzie .
la actele acestei masini am in felul urmator.am typenschein,cartea de identitate,si mai am un carton galbel pe nume de zulassungsbescheinigung <teil 1> si mi sa comunicat ca imi trebuie si <teil2>am incercat sa o imatriculez si ikn bulgaria si tot acesi problema mi-sa comunicat.ce ma sfatuiti sa fac.va multumesc anticipat
O masina inmatriculata in austria are Typenschein=cartea masinii si talonul care este format din doua Teil I si teil II ambele sun galbene si nu se poate inmatricula masina in romania daca lipseste unul din ele.Cele din germania se numesc brief-uri si acolo brif-ul mare sau Teil II este cartea masinii si brief-ul mic sau Teil I este talonul.Teil in traducere inseamana partea adica partea 1 Teil I si partea 2 Teil II.
si eu am acceasi problema . mi-am cumparat o masina din Austria si am primit aceel
zulassungsbescheinigung <teil 1>,am fost la RAR si am platit si taxa de poluare si acum aflu ca nu pot sa imi inmatriculez masina pentru ca imi lipseste teil 2 , ce ar trebui sa fac mai departe , daca il declar pierdut,cum fac rost de teil 2 ?
p.s masina a fost radiata in austria , tot am nevoie de teil 2 ?