Bineinteles ca notara n-a avut amabilitatea sa ne explice ce inseamna uzufruct, iar acum noi tragem ponoasele.
Functionarul de la buletin mi-a spus ca daca parintii mei aveau habitatie era alta poveste.
Mi-a dat si varianta cu declaratia la ambasada.
Cum pot rezolva problema acestei clauze de uzufruct?
Buna ziua,
In luna august 2011, am incheiat un contract v-c intre parintii mei(vanzatori) si mine(cumparator). I-am spus dnei notar ca parintii mei isi vor pastra adresa de domiciliu si ca nu vor sa aiba alte drepturi. Dna notar a redactat contractul cu clauza de uzufruct, fara sa ne specifice toate consecintele acestei clauze. Acum cateva zile, am fost sa-i fac buletin fratelui meu. Cei de la buletine mi-au spus ca nu-l pot lua in spatiu decat daca-si dau acordul si parintii.
Cu stupoare, m-am dus la dna notar care a incearcat sa-mi explice ca a facut bine contractul si ca de ce nu i-am spus ca o sa vreau sa iau pe cineva in spatiu.
Deci, dna notar a facut un contract in care a trecut niste clauza pt care nu ne-a dat explicatii corecte, ba mai mult ne-a spus ca acele clauze nu au nici un efect, doar le da dreptul de-a avea adresa de buletin parintilor mei.
Mentionez ca atat parintii mei, cat si fratele sunt plecati din tara. Pt ai face buletin fratelui, mi-au trimis o procura speciala prin ambasada. Dar eu nu-i pot face buletin, fara parinti.
Ce pot face?