avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
In luna august 2011, am incheiat un contract v-c intre parintii mei(vanzatori) si mine(cumparator). I-am spus dnei notar ca parintii mei isi vor pastra adresa de domiciliu si ca nu vor sa aiba alte drepturi. Dna notar a redactat contractul cu clauza de uzufruct, fara sa ne specifice toate consecintele acestei clauze. Acum cateva zile, am fost sa-i fac buletin fratelui meu. Cei de la buletine mi-au spus ca nu-l pot lua in spatiu decat daca-si dau acordul si parintii.
Cu stupoare, m-am dus la dna notar care a incearcat sa-mi explice ca a facut bine contractul si ca de ce nu i-am spus ca o sa vreau sa iau pe cineva in spatiu.
Deci, dna notar a facut un contract in care a trecut niste clauza pt care nu ne-a dat explicatii corecte, ba mai mult ne-a spus ca acele clauze nu au nici un efect, doar le da dreptul de-a avea adresa de buletin parintilor mei.
Mentionez ca atat parintii mei, cat si fratele sunt plecati din tara. Pt ai face buletin fratelui, mi-au trimis o procura speciala prin ambasada. Dar eu nu-i pot face buletin, fara parinti.
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:31, 26 Mai 2012
Ce scrie in procura?Cred ca e exces de zel din partea functionarului.Cereti-i sa va arate textul de lege.
@avvalentina
Nu e exces de zel, utilizatorul are nuda proprietate - fratele are nevoie de acordul unuia dintre uzufructuari pentru a-si putea face cartea de identitate cu domiciliul la acel imobil. Acea procura a fost facuta pentru a-l imputernici sa depuna actele pentru CI si sa o ridice.

@AlinaAlisa
Unul dintre parinti va trebui sa dea la Consulat o declaratie prin care sa isi exprime consimtamantul ca fratele dvs. sa isi stabileasca domiciliul la acel apartament.
Bineinteles ca notara n-a avut amabilitatea sa ne explice ce inseamna uzufruct, iar acum noi tragem ponoasele.
Functionarul de la buletin mi-a spus ca daca parintii mei aveau habitatie era alta poveste.
Mi-a dat si varianta cu declaratia la ambasada.
Cum pot rezolva problema acestei clauze de uzufruct?
Pentru cartea de identitate a fratelui, in conditiile in care parintii sunt plecati din tara, doar asa sa cum vi s-a spus la Evidenta: cu o declaratie acord (consimtamant) exprimat in fatza consulului.

In privinta anularii clauzei de uzufruct, sfatuiti-va cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,mama mea doreste sa ii lase fratelui meu casa ca mostenitor.in ... AnaMariaHasa AnaMariaHasa Buna ziua,mama mea doreste sa ii lase fratelui meu casa ca mostenitor.In mare parte stie ce are de facut.Dar problema este ca fratele meu este plecat in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare buletin Simona2785 Simona2785 Bună seara! Mama mea este plecata în altă țară, iar mie îmi expiră buletinul. Momentan locuiesc în imobilul deținut de ea, și știu ca e nevoie de o ... (vezi toată discuția)