avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare buletin

Bună seara! Mama mea este plecata în altă țară, iar mie îmi expiră buletinul. Momentan locuiesc în imobilul deținut de ea, și știu ca e nevoie de o declarație a proprietarului conform căreia locuiesc la adresa de domiciliu din acte. Această declarație poate fi făcută la notar, legalizată și trimisă în țară sau e nevoie de ceva mai mult?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:29, 27 Aprilie 2015
Mama dvs proprietara imobilului unde locuiti si urmeaza sa domiciliati,trebuie sa dea o declaratie la consulatul ambasadei din tara unde se afla , prin care sa isi exprime consimtamantul ca dvs. sa va stabiliti domiciliul la imobilul pe care il detine.
La serviciul evidenta populatiei este necesar documentul exemplarul original


Declaratia consimtamant de primire in spatiu se poate da si la un notar italian, insa va trebui sa fie aiba apostila de la Haga si apoi in tara va trebui tradusa si legalizata la notar.
Este, intr-adevar, de preferat sa fie data la consulat.

@ynocentta
Doar procurile speciale e obligatoriu sa fie eliberate de consulate.
Sunt SPCLEPuri care nu primesc declaratiile de consimtamant date in fata unui notar din strainatate cu apostila de la Haga, de aceea ar fi mult mai bine daca ar da mama declaratie la ambasada sau consulat. Daca nu mergeti la SPCLEP cu taxa de 12 lei, buletinul, certif.de nastere in original si copie si contractul pe locuinta al mamei in original si copie si solicitati anexa 14.
Foarte rau daca sunt SPCLEP-uri care procedeaza astfel.
Am pus intrebarea pe adresa de e-mail a DEPABD iar raspunsul primit este acesta (sublinierile le apartin):

Referitor la solicitarea dvs. transmisa pe adresa de e-mail a institutiei noastre, va comunicam urmatoarele:

1. In conformitate cu prevederile art. 29 din OUG nr. 97/2005, republicata, declaratia de primire in spatiu a gazduitorului poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei.
De asemenea, va supunem atentiei dispozitiile art. 3 alin. (1) din OG nr. 66/199 pentru aderarea Romaniei la |Conventia cu privire la suprimarea supralegalizarii actelor oficale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, cu modificarile si si completarile ulterioare, care stabilesc ca Singura formalitate care ar putea fi cerută pentru a atesta veracitatea semnăturii, calitatea în care a acţionat semnatarul actului sau, după caz, identitatea sigiliului sau a ştampilei de pe acest act, este aplicarea apostilei definite la art. 4, eliberata de către autoritatea competenta a statului din care emana documentul.

2. In considerarea prevederilor legale mentionate mai sus, precizam ca proprietarul unui imobil are posibilitatea exprimarii consimtamantului de primire in spatiu a unei terte persoane si la un notar din strainatate, conditia fiind ca declaratia sa fie apostilata, tradusa si legalizata in limba romana.

Cu stima,
DIRECTOR,
Comisar-sef de politie
….


Cu stima si eu pentru modul in care aceasta institutie interactioneaza cu cetatenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate in lipsa proprietarului vip2you17 vip2you17 buna ziua am o problema mare , locuiesc in chirie de 2 luni am incheiat contractul si propietara este in strainatate nu stiu cand poate veni, trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort spania pt inregistrare divort si recunoastere in romania ContSters438599 ContSters438599 Stimat/a domna domn Am trimis in bucuresti la tribunal prin Registrul civil din Navodari dosarul cu sentinta de divort in limba spaniola in original si ... (vezi toată discuția)