avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate)

Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar dura mai mult timp astfel.

Intrebarea mea, daca trimit documentul unor rude (sau unei firme care se ocupa de asa ceva) din RO prin curier rapid , pot acestia sa faca o apostila sau li se va cere o procura notariala ? Nu stiu cum se procedeaza in astfel de situatii, daca se pot obtine astfel de documente prin intermediul unor terte persoane sau daca se pot obtine doar personal/prin procura.

Va rog doar raspunsuri avizate !

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_daniel , utilizator 10:51, 22 Iulie 2011
Va trebuii sa faceti o procura notariala (la ambasada, 50 euro taxa consulara, 30 euro legalizarea) si sa o trimiteti in original in tara. Apostilarea se face la prefectura.
Nu este obligatorie procura notariala la ambasada si legalizarea tot acolo.
Puteti face la orice notar din tara respectiva si la preturi mai mici. Chiar si apostila se poate obtine acolo.
Daca platiti la ambasada, trimiteti in Ro si in Ro mai platiti din nou pentru alte acte, ajungeti cu siguranta mai scump.
Personal am avut ocazia aceasta. Consulatul Roman a pretins niste taxe care m-au lasat cu gura cascata. Mergand la un notar la intamplare am obtinut documentele pentru mai putin de jumatate din taxele pretinse de romanasi.
Sa inteleg ca acesti 50+30 Euro sunt doar pentru procura notariala, iar mai apoi va trebui pe cont propriu sa trimit documentul in tara sa fie legalizat/tradus/apostilat si sa aranjez sa-mi fie trimis inapoi ?? :stunned:
Buna,eu sunt in italia si acum 1luna mama mea, mia tradus hotarerea de divort din limba romana in limba italiana( imi trebuia) si a fost la notar in care mi-a facut toul el:adica -mia tradus actele -mi le-a legalizat la notar -a fost la tribunal si lea stampilat si plus -mia pus apostila pe toate actele.La notar faci totul si nu iti trebuie procura pentru a imputernici pe rude.;)
Eu am platit pt legalizat etc......300ron dar depinde de cate foi iti iese,iar mie mi lea trimis plicul prin Atlasib

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)