avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate)

Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar dura mai mult timp astfel.

Intrebarea mea, daca trimit documentul unor rude (sau unei firme care se ocupa de asa ceva) din RO prin curier rapid , pot acestia sa faca o apostila sau li se va cere o procura notariala ? Nu stiu cum se procedeaza in astfel de situatii, daca se pot obtine astfel de documente prin intermediul unor terte persoane sau daca se pot obtine doar personal/prin procura.

Va rog doar raspunsuri avizate !

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_daniel , utilizator 10:51, 22 Iulie 2011
yvk a scris:

dan_daniel a scris:

Oricum am sunat la un notar de la mine din oras, le-am explicat situatia si mi-au zis sa le trimit actul in original + o copie de pe cartea mea de identitate si se rezolva.


Notarul va ajuta sa obtineti apostila pe certificatul original sau pe o copie legalizata? In cazul in care se va aplica apostila pe o copie legalizata, nu pe original, va sugerez sa va asigurati ca documentul va fi acceptat de autoritatile straine.




Doar apostila pe original imi trebuie, cea care se obtine de la prefectura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)