avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate in lipsa proprietarului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate in lipsa proprietarului

buna ziua am o problema mare , locuiesc in chirie de 2 luni am incheiat contractul si propietara este in strainatate nu stiu cand poate veni, trebuie sa imi fac buletinul pentru ca imi expira pe 24 martie anul acesta si mi-a spus sa merg la politie sa vorbesc cu ei daca pot face prin procura la notariat cheltuiala fiind suportata de mine se poate prin procura la notariat sa imi schimb buletinul fara prezenta propietarei, sau am o sansa fara sa se prezenta ea prin notariat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:23, 19 Februarie 2015
Isi poate da acordul la notar dincolo insa declaratia trebuie sa aiba aplicata apostila de la Haga (stiu notarii despre ce e vorba) iar dvs. trebuie sa o traduceti si sa o legalizati la un notar roman.
Poate da declaratia consimtamant de primire in spatiu si la consulat, in acest caz o primiti in limba romana.
Nu e ieftin, la consulat costa 60 de euro, la notar nu stiu insa cumulat cu costurile apostilarii si traducerii legalizate din tara cam tot pe-acolo cred ca ajungeti.

Atentie insa ca e nevoie si de actul de proprietate al imobilului, in original si copie, nu e suficient acordul. Nu stiu daca o sa vi-l trimita :)

Sunt SPCLEPuri care nu primesc declaratie data la un notar din strainatate cu apostila de la Haga de aceea sunt de parere ca cel mai indicat ar fi sa dea declaratia de primire in spatiu la ambasada sau consulat. Ce fel de contract ati incheiat cu proprietara?
Prin act care face dovada spațiului nu putem înțelege actul de închiriere?
Deși legea nu prevede, e drept că se solicită actul de proprietate, dar din prea multă precauție, zic eu.
Dacă am închiriat un imobil, e datoria mea legală să îmi trec adresa în CI, altfel sunt pasibilă de amendă. De aceea, legea ar trebui să-mi permită să fac demersurile în baza actelor pe care le am, altfel pot fi sancționat contravențional pentru o faptă care nu ține doar de mine.
În esență, ar trebui schimbat câte ceva în legislația conexă pentru a putea folosi contractul de spațiu și atât.
Doar daca are contract de comodat neautentificat e nevoie si de actul de proprietate in original. Altfel nu, e explicat in citatul de mai jos de ce.
Insa daca are contract nu e nevoie de consimtamantul proprietarului de primire in spatiu... :oops: am dat detalii despre declaratie fara sa-l intreb cine i-a zis ca-i trebuie.

Detalii despre ce si cum se cere la Evidenta in siuatii de-astea:

14. contractul de închiriere (de locaţiune) a unui imobil cu destinaţia de locuinţă;
Notă: - dacă acest contract a fost încheiat în formă autentică nu se impune să fie înregistrat la Administraţia Financiară şi nu este necesară prezentarea vreunui alt document;
- dacă a fost încheiat sub forma înscrisului sub semnătură privată, acest tip de contract se impune să fie înregistrat la Administraţia Financiară pentru plata impozitului pe venit, fără a fi necesară prezentarea vreunui alt document;
- dacă a fost încheiat sub forma înscrisului sub semnătură privată şi nu a fost înregistrat la Administraţia Financiară se impune şi prezentarea actului de proprietate/a extrasului de carte funciară pentru a se dovedi dreptul celui care închiriază de a încheia contractul;
15. contractul de comodat (împrumutul de folosinţă gratuită) al unui imobil cu destinaţia de locuinţă;
Notă: - acest tip de contract poate fi încheiat în formă autentică;
- dacă a fost încheiat sub forma înscrisului sub semnătură privată se impune şi prezentarea actului de proprietate/a extrasului de carte funciară pentru a se dovedi dreptul celui care dă în folosinţă gratuită imobilul, de a încheia contractul;
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare buletin Simona2785 Simona2785 Bună seara! Mama mea este plecata în altă țară, iar mie îmi expiră buletinul. Momentan locuiesc în imobilul deținut de ea, și știu ca e nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Pasaport copil si scoaterea copilului din tara LToader LToader Buna seara.Sunt din Sibiu si sotul meu este in Germania cu serviciul.si vreau sa mergem si noi,eu si copilul (5 ani) .de ce imputernicirii am nevoie mai exact ... (vezi toată discuția)
Iesirea unui minor din romania in germania, cat costa procura? Francesca26 Francesca26 Eu locuiesc in germania impreuna cu părinții mei, ei vor sa ma trimita in romania dar la întoarcerea din romania in germania imi trebuie procura si aceasta ... (vezi toată discuția)