avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,mama mea doreste sa ii lase fratelui meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,mama mea doreste sa ii lase fratelui meu casa ca mostenitor.In ...

Buna ziua,mama mea doreste sa ii lase fratelui meu casa ca mostenitor.In mare parte stie ce are de facut.Dar problema este ca fratele meu este plecat in Germania.Ce trebuie sa faca mama in acest sens?Intreb pentru ca am auzit ca ar trebui prezenta fratelui pentru semnaturi,dar el nu poate veni acum in tara!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:53, 3 Mai 2022
Ca sa lase casa ca moștenitor, în principal ar trebui ca mama sa nu mai fie în viața.
Ca despre "mostenitor" si "mostenire" se vorbește după decesul unei persoane.
Inseamna ca eu nu m.am exprimat corect,imi cer scuze.
Sa ma exprim altfel:mama mea vrea sa treaca pe numele fratelui meu,casa.
Bineinteles,va fi trecut in act,cat ea traieste,fratele nu va avea dreptul sa vanda casa sau sa o dea afara din casa pe mama.(aici amandoi au fost de acord cu acesti termeni).Eu am inteles ca asemenea act s.ar numi “mostenire”,de aceea m.am exprimat asa.
Ideea e ca,fratele meu e plecat si mama vrea sa faca acum actele,in ideea in care e in varsta si in caz de doamne fereste de deces,sa nu fie nevoit fratele si implicit eu,sa mergem pe la notari sa facem acte si ce o mai fi,pentru ca,legal,dupa decesul mamei,copiii sunt mostenitori,doar ca eu nu vreau nimic,fratelui ii va ramane casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama poate încheia cu fratele un contract de donație cu clauza de uzufruct viager.
Fratele dvs poate trimite de la Ambasada sau Consulat o procura, prin care sa va imputerniceasca pe dvs , ca în numele lui sa acceptați donația de la mama și sa semnați contractul.
Fără prezenta fratelui și fără vreo procura din partea lui, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)