avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa)

Ma numesc Geta
In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele.
In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea.
Sunt in Canada si nu pot veni in Romania
CE trebuie sa trimit pentru ca fratele sa ma reprezinte la deschiderea succesiuni dupa mama tinand cont ca vreau sa renunt in favoarea lui.?
E nevoie de declaratie de renuntare sau de neacceptare a succesiunii,tinand cont ca mama a decedat in 1994.?
Si cum FAC sa renunt si la partea CE o detin dupa tata conform certificatului de mostenitor.?
Poate sa ma reprezinte fratele la notar prin procura, si cu CE declaratie sa_mi FAC cunoscuta intentia de a anula certificatul de mostenitor ,fara a veni in Romania.?
E nevoie sa specific in declaratie ca renunt n favoarea lui sau doar ca renunt ,si daca da pot face procura pe numele lui sau trebuie sa aleg pe altcineva sa ma reprezinte?
De exemplu Sotia lui?
Va multumesc.
Buna seara,
mergeti fie la Ambasada fie la consulat cu actul dumneavoastra de identitate, o copie a actului de deces a mamei si a certificatului de nastere 9asa dovediti ca sunteti fiica mamei dumneavoastra0 si dati o procura speciala fratelui prin care aratati ca intelegeti sa imputerniciti pe frate (va trebui sa aveti datele lui, inclusiv CNP-ul) sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Trimiteti si o procura prin care imputerniciti pe frate sa incheie un act de donatie catre dansul a bunurilor mostenite atat de la mama cat si de la tata.
Alta cale nu aveti.
Deci doua procuri, una de reprezentare in dezbatere si una prin care sa semneze pentru dumneavoastra donatia catre el a tuturor bunurilor.

@ Av. Gabriel Klein Kiritescu
Utilizator 22:58, 25 Aprilie 2020

Buna seara,
In cazul in care va e greu sa ajungeti la ambasada sau consulat puteti sa trimiteti IN ORIGINAL aceste imputerniciriri incheiate la orice notar din Canada si dupa ce aplicati si apostila pe fiecare!
Aici fratele le va traduce la un traducator autorizat si va legaliza traducerile utilizandu-le ulterior.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Moștenire din partea tatălui și a bunicii. este adevărat că dacă nu mă prezint la succesiune partea mea se va împărți între ceilalți moștenitori? Maria Poenariu Maria Poenariu Buna ziua!Parintii mei au divortat in urma cu 24 de ai...si copii au ramas la mama...acum doi ani tatal meu a murit si in acest an a murit si bunica din partea ... (vezi toată discuția)
Dorim să dezbatem succesiunea după tata și să transferăm tot ce a rămas pe numele mamei. ce fel de declarație e necesară, și când trebuie să o fac? Veronica8 Veronica8 Buna Ziua. Eu sunt in Germania. In Romania am 4 frati (deci suntem 5) si mama. Tata a murit in 2006. Urmeaza sa dezbatem succesiunea dupa tata si sa ... (vezi toată discuția)