avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire din partea tatălui și a bunicii. Este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire din partea tatălui și a bunicii. Este adevărat că dacă nu mă prezint la succesiune partea mea se va împărți între ceilalți moștenitori?

Buna ziua!Parintii mei au divortat in urma cu 24 de ai...si copii au ramas la mama...acum doi ani tatal meu a murit si in acest an a murit si bunica din partea lui....restul familieI vor sa faca actele de sccesiune. ..eu sunt stabilit in Germania si sora mea la fel...eu nu stiu prea bine legile dar rudele mi-au zis ca daca nu ma prezint sau nu fac o procura tot ce imi apartine mie li-se imparte lor!ce ar trebui sa fac???
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 14:53, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de dvs, daca aveti sau nu pretentii la moștenire.
Dacă nu doriti absolut nici un bun din masa succesorala, dati declarație de renunțare la moștenirea tatălui.
Dacă doriți cota dvs ce vi se cuvine, trimiteți o procura prin care imputerniciti o persoană din România să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii după tata, rămânând astfel moștenitor, alături de ceilalți.
Declarația de renunțare și procura se întocmesc numai la Ambasada sau Consulat
Ce se intampla daca nu fac procura si nu renunt nici in favoarea celorlalti?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se intampla ca nu se poate dezbate moștenirea.
Si se mai întâmplă ca ceilalti se pot adresa instanței, dvs veti fi citat și daca nu va prezentati (sau sa trimiteti o procura)e posibil sa fiti decăzut din drepturi
Bun. Si daca trece 1 an - termenul de exprimare a dorintei succesorale (din cate stiu), si dl. nu da nici un semn ca doreste sa se faca succesiunea sau nu...ce se intampla? Nu pot sta ceilalti frati incurcati de unul din ei care ,,, si vrea ,,,si nu vrea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dorim să dezbatem succesiunea după tata și să transferăm tot ce a rămas pe numele mamei. ce fel de declarație e necesară, și când trebuie să o fac? Veronica8 Veronica8 Buna Ziua. Eu sunt in Germania. In Romania am 4 frati (deci suntem 5) si mama. Tata a murit in 2006. Urmeaza sa dezbatem succesiunea dupa tata si sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire in ro si domiciliu in sua Dana012 Dana012 Eu locuiesc in Hawaii si as vrea sa-i trimit surorii mele in Romania o declaratie notarizata (va fi in engleza) cum ca renunt la mostenirea de la tatal nostru. ... (vezi toată discuția)