Buna ziua!Parintii mei au divortat in urma cu 24 de ai...si copii au ramas la mama...acum doi ani tatal meu a murit si in acest an a murit si bunica din partea lui....restul familieI vor sa faca actele de sccesiune. ..eu sunt stabilit in Germania si sora mea la fel...eu nu stiu prea bine legile dar rudele mi-au zis ca daca nu ma prezint sau nu fac o procura tot ce imi apartine mie li-se imparte lor!ce ar trebui sa fac???
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde de dvs, daca aveti sau nu pretentii la moștenire.
Dacă nu doriti absolut nici un bun din masa succesorala, dati declarație de renunțare la moștenirea tatălui.
Dacă doriți cota dvs ce vi se cuvine, trimiteți o procura prin care imputerniciti o persoană din România să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii după tata, rămânând astfel moștenitor, alături de ceilalți.
Declarația de renunțare și procura se întocmesc numai la Ambasada sau Consulat
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se intampla ca nu se poate dezbate moștenirea.
Si se mai întâmplă ca ceilalti se pot adresa instanței, dvs veti fi citat și daca nu va prezentati (sau sa trimiteti o procura)e posibil sa fiti decăzut din drepturi
Bun. Si daca trece 1 an - termenul de exprimare a dorintei succesorale (din cate stiu), si dl. nu da nici un semn ca doreste sa se faca succesiunea sau nu...ce se intampla? Nu pot sta ceilalti frati incurcati de unul din ei care ,,, si vrea ,,,si nu vrea...
Mostenire cu forta?
cineva_eu
buna seara!
acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)