avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa)

Ma numesc Geta
In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele.
In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea.
Sunt in Canada si nu pot veni in Romania
CE trebuie sa trimit pentru ca fratele sa ma reprezinte la deschiderea succesiuni dupa mama tinand cont ca vreau sa renunt in favoarea lui.?
E nevoie de declaratie de renuntare sau de neacceptare a succesiunii,tinand cont ca mama a decedat in 1994.?
Si cum FAC sa renunt si la partea CE o detin dupa tata conform certificatului de mostenitor.?
Poate sa ma reprezinte fratele la notar prin procura, si cu CE declaratie sa_mi FAC cunoscuta intentia de a anula certificatul de mostenitor ,fara a veni in Romania.?
E nevoie sa specific in declaratie ca renunt n favoarea lui sau doar ca renunt ,si daca da pot face procura pe numele lui sau trebuie sa aleg pe altcineva sa ma reprezinte?
De exemplu Sotia lui?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 26 Aprilie 2020
pentru mostenirea acceptata in 1987 trebuie sa faceti donatie/ vanzare catre fratele dvs. daca aveti urmasi, trebuie sa stiti ca donatia e atacabila in justitie, la fel ca si o vanzare mascata.
pentru succesiunea inca nedeschisa din 1994 e suficient sa trimiteti o declaratie de neacceptare a succesiunii, pe care o poate autentifica ambasada sau consulatul, dupa caz.
Topic dublat .... continuati discutia aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)