avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate thomasson

Activitate thomasson

Buna ziua,

Am avut o motocicleta pe care am instrainat-o catre alta persoana, prin contract de vanzare-cumparare... I-am dat noului proprietar si certificat de atestare fiscala, alaturi de toate actele necesare inamatricularii si inclusiv am trecut data de instrainare si persoana catre care am instrainat-o pe spatele talonului.

Cumparatorul nu si-a inmatriculat motocicleta in 30 zile si a avut un accident minor, in care el nu a suferit nimic, dar motocicleta a prezentat unele deteriorari. De vina a fost soferul unei masini, care era asigurat RCA si s-a deschis dosar de dauna RCA.

Acest dosar a fost deschis de cumparatorul motocicletei, dar s-a facut pe numele meu. Asa ca m-am trezit acasa cu o hartie de la Asigurator, pe care trebuia sa o completez, inclusiv cu un cont in care sa mi se vireze o suma de bani, ca si dauna motocicleta.

Dupa gândirea mea, banii trebuie sa ii dau cumparatorului... Dar, va intreb: CE SE INTAMPLA DACA NU II DAU BANII?

Intreb acest lucru, deoarece cumparatorul intre timp m-a deranjat cu unele lucruri... Si de ce eu sa fiu un om corect, când el pe mine "m-a faultat" când m-a prins?!

Va multumesc,

T.
Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un autoturism pe persoana fizica... Ideea este ca am gasit una cu mai multe dotari, dar putin peste buget, doar ca vanzatorul (firma de leasing) mi-a propus urmatoarea varianta:

Semnam un contract, valoarea de vanzare stabilita 13000 euro, eu ii dau in momentul cand iau masina 11300 euro, iar diferenta de 1700 euro ma angajez ca ii returnez in 60 zile.

In aceasta perioada masina va fii la mine, iar actele masinii raman la vanzator.

In cei 13000 euro intra si costul pentru scoaterea a doua randuri de numere provizorii, ca sa pot circula cu masina.

Toate cifrele si termenele vor fii trecute in contract, contract cadru cu care firma lucreaza, deci nu este nicio intelegere notariala.

Masina este adusa din Austria, si exista factura de Austria catre firma de leasing cu care vreau sa inchei eu contractul.

Ideea este daca acest contract este unul ok, daca intelegerea poate fii dusa la bun sfarsit fara a avea neplaceri de genul sa raman si fara 11300 euro si fara masina?!

Astept parerile d-voastra, a celor in masura sa se pronunte.

Multumesc!
Discuție Leasing auto
Buna ziua,

Am gasit un autoturism care este la vanzare si care imi place, inmatriculat in RO pe societate, se emite factura la pretul de 12000 euro cu tva, dar eu nu dispun de toata suma pentru achizitie...
Exista posibilitatea ca eu sa achizitionez aceasta masina in leasing? As putea da 50% avans, l-as vrea pe max. 3 ani si fara valoare reziduala?

Multumesc!